BNN voert actie voor lagere straf drugsbezit

De BNN-show Spuiten en Slikken wil 40.000 handtekeningen verzamelen om een burgerinitiatief in te dienen over de straf die staat op het bezit van drugs voor recreatief gebruik. Dat heeft de omroep laten weten. Het gebeurt volgens BNN regelmatig dat uitgaan verpest wordt door politiecontroles. “Gepakt met een pilletje in je zak. Betrapte feestgangers bij grote evenementen krijgen steeds vaker ter plaatse een strafbeschikking aangeboden“, aldus de omroep, die wijst op de nadelen daarvan.

Hoewel festivalgangers in veel gevallen weer snel verder mogen, kunnen zij de komende vijf jaar fluiten naar banen in de zorg, het onderwijs of als taxichauffeur, meent BNN.

Een strafbeschikking kan namelijk problemen opleveren bij het verkrijgen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en dat is nodig voor bepaald werk.”

Wat betreft Spuiten en Slikken is dat een veel te hoge prijs en daarom is de petitie ‘Een pil te veel maakt geen crimineel’ gelanceerd. Bij 40.000 handtekeningen komt het onderwerp in de Tweede Kamer op de agenda.

Het uiteindelijke doel is ervoor te zorgen dat aanhouding met een kleine hoeveelheid drugs ‘geen invloed heeft op het verkrijgen van je VOG’.

Geraldine Kemper heeft zondag in de uitzending van Spuiten en Slikken, voor het oog van 272.000 kijkers, de eerste handtekening gezet.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen