AvroTros haalt Bananasplit niet van de buis

Het programma Bananasplit van Frans Bauer blijft voorlopig gewoon op de buis. Dat zegt AvroTros-directeur Eric van Stade in het AD. Veel amusement verdwijnt bij de Publieke Omroep, maar lang niet alles, benadrukt Van Stade. “Amusement blijft. Ook Muziekfeest op het Plein. We kijken er wel anders naar. Programma’s moeten niet lijken op iets wat al bestaat. Bananasplit betreft een traditie en ik zie nu weinig andere zenders met verborgen cameraprogramma’s.

Grote showprogramma’s die puur amuseren krijgt de kijker niet meer van de AvroTros, aldus Van Stade. “Een programma als Love Letters van vroeger zouden we niet meer doen. Te opgeklopt.

Volgens NPO-baas Henk Hagoort heeft AvroTros niets te vrezen. “Dat we relatief minder aan amusement doen, betekent niet dat ze hun identiteit verliezen. De TROS kan namelijk in alle genres bijdragen“, zegt hij.

Ik vind wel dat de makers aan de kijker moeten uitleggen waarom het bewuste programma bij de publieke omroep hoort. Ik denk aan een website waarop dit mogelijk is.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen