Arie: ‘Nieuwe generatie kijkt echt geen tv meer’

Geplaatst op di 30 sep 2014 om 17:00

Arie Boomsma denkt dat de televisie in rap tempo aan populariteit zal inleveren. Dat vertelt de KRO-presentator in Mikro Gids. Boomsma merkt om zich heen dat de nieuwe generatie de televisie amper aan heeft staan. “Boer Zoekt Vrouw trekt vier miljoen kijkers, daar kan geen website tegenop, denkt Hilversum. Maar denk aan al die generaties die er nu aan komen, die kijken echt geen tv meer, die kijken anders. Hoe kun je die groepen bereiken? Daar denk ik veel over na“, aldus de tv-presentator.

Zelf kijkt Boomsma ook geen tv. “Tijdens het WK wilde ik een wedstrijd kijken en toen moest ik eerst de stekker van de tv erin doen; die lag er al maanden uit. Amerikaanse tv-series kijk ik op Netflix.”

Zelfs als ik een tv-programma live wil zien, zoals Zomergasten, omdat mijn vriend Jim Taihattu erin zat, gaat de tv niet aan. Ik zet een scherm open op mijn computer en kijk met een half oog naar de livestream terwijl ik mijn mail wegwerk.”

Voor zijn eigen programma’s zet Boomsma de tv ook niet aan. “Ook op de computer. Ik zet Twitter open en kijk heel gericht op welk punt het ontploft juist stil blijft. Die informatie gebruik ik.”

Voor Boomsma is tv geen ontspanning. “Nee, daarvoor ga ik naar de bioscoop of het museum. Televisie is werk.”
18 Reacties op “Arie: ‘Nieuwe generatie kijkt echt geen tv meer’”


 1. Michel

  Ook weer iemand die er totaal geen kijk op heeft. Er zijn een hoop manieren van kijken bijgekomen en er zullen er meer volgen maar het gewone tv kijken zal zeker voorlopig nog niet verdwijnen. En zeker in Nederland niet. Nederland is een echt tv kijk land waar men vaak (gezellig) samen kijkt.

 2. De Wit

  Arie is op wel meer fronten de weg kwijt.

 3. Wes

  En wat is de gem. leeftijd van die 4 miljoen mensen? :D

 4. T.E.D.

  Hij heeft wel een punt. Ik kijk zelf ook al bijna nooit meer de tv. Heb de afstandbediening soms wel voor maanden niet meer aangeraakt.

  Netflix is daar voor in de plaats gekomen.

 5. Albertine Hoes-Verlinde

  Als Arie op tv is zap ik naar een andere zender, of gaat de tv helemaal uit.
  Ik kan niks met deze knaap. Onno vindt het echter wel een lekker ding.

 6. Sandee West

  Arie is een hopeloos geval. Is er nog iemand die hem serieus neemt?

 7. peter1

  Dat heb ik verleden jaar ook al eens geschreven, de doelgroep 20- 49 wordt ook steeds kleiner Het zijn de ouderen die de hoofdmoot zijn
  en jongeren kijken ook steeds minder tv ,alleen talentenjachten, daar blijven ze voor thuis

 8. ABCD

  Omdat hij zo nodig tv wil kijken via de pc zou de rest van Nederland dat ook gaan doen. Wat een verbeelding. Natuurlijk zal een gedeelte dat doen, maar gewoon tv aanzetten is het gemakkelijkst. Wel zullen films, series en andere programma’s die door reclame worden onderbroken veelal via andere mogelijkheden worden bekeken. Dat merk je nu al en hoor je steeds vaker. Het feit dat mensen 2 programma’s tegelijk willen kijken blijkt op de vrijdagavond. Velen kijken FM via uitgesteld kijken. Dat gaat dus vaker gebeuren, maar als het niet nodig is dan gewoon ouderwets via de tv kijken.

 9. peter1

  @Wes 35 tot 100 waar waarvan 3 miljoen 50 plussers

 10. David (2)

  Ja, er een een kleine groep hippies die niet meer traditioneel kijkt.

  Het zal echter nog zeker een generatie duren voordat het traditionele TV-kijken echt zal afnemen.

 11. HuilieHuilie

  Voor mij is het, als ik kijk, lekker ontspanning!

  @De Wit;
  Haha, hij is leuk

 12. Ano

  Begrijp niet dat mensen zo achterlopen terwijl ze voor denken te lopen. Netflix kun je namelijk gewoon op je tv kijken. Je gaat dat toch niet op een klein beeldscherm kijken

 13. Antonio

  Opmerkelijk, dat vooral 50-plussers worden weggezet als degenen, die televisie kijken. (Ik ben trouwens géén 50-plusser). Daarom verbaast het mij niet dat veel jongeren (maar niet alleen daardoor!) steeds dommer worden en soms niet eens de meest elementaire zaken van onze geschiedenis kennen. Dit is maar één voorbeeld.

 14. 40

  Het is natuurlijk individualisering ten top.
  Kijken wat je wil en wanneer je het wil. Heeft iets moois maar ook iets kortzichtig.

  Ik zet nooit de tv aan voor de Boomsma maar soms blijf ik in de zap hangen.
  Als traditioneel kijken vervalt dan zul je minder naar andere programma’s gaan kijken want je kijkt alleen wat je wilt zien.
  Het lokken naar programma’s zal gebeuren via schreeuwerige banners en adds.
  Ik hoop zo voor de de mensheid dat reguliere tv blijft bestaan en dat de eenzijdigheid van bekijken wat je wilt zien en lezen niet te groot wordt.

  Natuurlijk erger ik me ook wel eens aan programma’s, presentatoren en gedachtegangen op tv maar het geeft ook tolerantie.

 15. vinnie

  Iedereen kan wel lekker lullen maar die Arie heeft gewoon gelijk mensen.
  Nieuwe generatie kijkt geen TV meer.

 16. Willie Wortel

  Nieuwe generatie kijkt alleen maar series & films via Netflix, Myprime etc. Voetbal kijk je via foxsport en enkele programma kijk je via YouTube, stream of download.

 17. De Wit

  Willie Wortel en zijn sprookjes.

 18. Calvin

  @Willie Wortel Ik ben deze nieuwe generatie en ik kijk ook gewoon nog tv.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.