Arie: ‘Nieuwe generatie kijkt echt geen tv meer’

Arie Boomsma denkt dat de televisie in rap tempo aan populariteit zal inleveren. Dat vertelt de KRO-presentator in Mikro Gids. Boomsma merkt om zich heen dat de nieuwe generatie de televisie amper aan heeft staan. “Boer Zoekt Vrouw trekt vier miljoen kijkers, daar kan geen website tegenop, denkt Hilversum. Maar denk aan al die generaties die er nu aan komen, die kijken echt geen tv meer, die kijken anders. Hoe kun je die groepen bereiken? Daar denk ik veel over na“, aldus de tv-presentator.

Zelf kijkt Boomsma ook geen tv. “Tijdens het WK wilde ik een wedstrijd kijken en toen moest ik eerst de stekker van de tv erin doen; die lag er al maanden uit. Amerikaanse tv-series kijk ik op Netflix.”

Zelfs als ik een tv-programma live wil zien, zoals Zomergasten, omdat mijn vriend Jim Taihattu erin zat, gaat de tv niet aan. Ik zet een scherm open op mijn computer en kijk met een half oog naar de livestream terwijl ik mijn mail wegwerk.”

Voor zijn eigen programma’s zet Boomsma de tv ook niet aan. “Ook op de computer. Ik zet Twitter open en kijk heel gericht op welk punt het ontploft juist stil blijft. Die informatie gebruik ik.”

Voor Boomsma is tv geen ontspanning. “Nee, daarvoor ga ik naar de bioscoop of het museum. Televisie is werk.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen