Antoinette nog niet gewend aan AvroTros

Foto: TROS

Antoinette Hertsenberg is nog niet helemaal gewend aan de nieuwe fusieomroep AvroTros. Dat geeft de TROS-ster toe in TROS Kompas. De TROS bestaat niet meer. “Ik voel dat afscheid wel, want ik was een beetje vergroeid met de TROS. We zijn altijd een hechte club geweest met korte lijnen. Met de mensen die veel bepaalden binnen het bedrijf had je nauw contact en je kon er altijd binnenstappen. Dat is nog steeds wel zo, maar de vertrouwdheid voelt nog niet hetzelfde.

Toch staat Hertsenberg wel achter de fusie. “Voor mijn gevoel was het logisch, ook de combinatie AVRO met TROS. Ik snap de roep om minder omroepen en vind dat je als Publieke Omroep daarvoor je ogen niet kunt sluiten.

Het is wel wennen. “Er was ook wel een beetje een ‘o jee’, omdat een fusie natuurlijk een aantal veranderingen met zich meebrengt. Het vraagt bijvoorbeeld om een nieuw onderkomen. Voor de Trossers was de verhuizing misschien iets moeilijker. De Avro-medewerkers waren al gewend met andere omroepen in één gebouw te zitten.”

Maar ik geloof dat niemand van de twee omroepen erg negatief tegenover de fusie staat of het onbegrijpelijk vindt.”

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen