Jamai Loman vond RTL Boulevard pittig

Jamai Loman vond het vervangen van Albert Verlinde in RTL Boulevard afgelopen zomer best pittig. Dat vertelt de zanger in TROS Kompas. Het was geen eenvoudige klus om zo’n diverse programma te maken, aldus Loman. “Ik vond dat wel pittig, hoor. Als kijker zou je het misschien niet zeggen, maar als je achter de desk zit, gaat alles zo snel: van een veroordeelde TBS’er naar hoeveel wijntjes Bonnie St. Claire op een feestje heeft gezopen. Aan dat snelle schakelen moest ik erg wennen.”

Het begon al lastig, meent hij. “Een van de eerste uitzendingen die ik deed, werd tien minuten van tevoren omgegooid toen het nieuws van de MH17 net binnenkwam. Ik vind improviseren hartstikke leuk, maar het was pittig om meteen zo’n zwaar onderwerp te bespreken. Bovendien schrok ik van de hevigheid van dat vreselijke nieuws.”

Toch smaakt het naar meer. “Ik vind televisie een prachtig medium, omdat je emoties kunt overbrengen op mensen die thuis op de bank zitten. Je bent heel direct met ze in contact. Televisie heeft me altijd aangetrokken, maar ik wil me er nu op toeleggen en zien wat het me brengt.”

Musicals zet hij op een laag pitje. “Zeg nooit nooit, maar ik denk dat ik voorlopig even geen musicals meer doe. Als je de beste wilt zijn op een bepaald gebied, moet je daar je volledige energie in stoppen.”

Er zit in mij iets streberigs: op school wilde ik al overal de beste in zijn. Dat lukte negen van de tien keer niet, maar dan had ik in ieder geval mijn best gedaan.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen