Wilfred Genee wil geen WK Voetbal in Rusland

Wilfred Genee moet er niet aan denken om in 2018 een VI Oranje in Rusland te maken. Dat heeft de presentator laten weten op Q-music. Rusland is het gastland van het WK 2018, maar na de vliegramp met MH17 gaan er stemmen op om die editie te boycotten. “Als Rusland dat conflict niet begonnen was, was er geen raket afgeschoten en was er geen vliegtuig naar de grond gegaan. Alles wat je nu kunt doen om die Russen duidelijk te maken dat ze helemaal fout bezig zijn, ben ik voor.”

Genee baalt van de Russen. “Die Russen ontkennen elke schuld en beweren dat ze er niets mee te maken hebben. Dat hele conflict komt voort uit Rusland.

Volgens de presentator is het geen tijd meer voor politieke correctheid. “Je krijgt altijd dat verhaal dat je sport en politiek niet met elkaar moet vermengen, maar een land dat zo structureel de mensenrechten schendt en ook zo’n machtspolitiek voert…”

Je moet een beetje normaal en aardig voor elkaar doen“, besluit hij.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen