RTL Boulevard-sterren emotioneel op televisie

De gezichten van RTL Boulevard waren woensdag, op de dag van nationale rouw, zichtbaar geëmotioneerd. Dat was te zien tijdens de uitzending op RTL 4. Volgens inval-Winston Jan Kooijman is het maken van een uitzending op een rouwdag lastig. “We zitten hier ook aan de RTL Boulevard-desk en we maken een uitzending die volgens mij wel ergens over gaat, maar uiteindelijk is het ook moeilijk om af te wegen: wat moeten we wel zeggen en wat moeten we niet zeggen?“, vertelde hij.

Aan het eind van de uitzending kwam Kooijman met een persoonlijke anekdote. “Ik was vanmiddag met mijn dochter bij de kinderboerderij. Mijn vader is hier vanavond aanwezig, omdat hij de uitzending wilde bijwonen, en morgen vertrek ik met een vliegtuig naar Zuid-Amerika. Ik merkte dat ik gisteren thuis kwam en tegen mijn vriendin zei: ‘Stel dat er iets zou gebeuren.’

Het is ergens een beetje banaal dat je zoiets nodig hebt om er op deze manier over na te denken. Hebben we in Nederland een ramp nodig om daarover na te denken? Kennelijk is dat toch het chauvinisme dat dat enigszins in werking zet“, zei hij.

Inval-Albert Froukje de Both vond het ook allemaal maar zwaar. “Dan zit je hier, in de studio van RTL Boulevard, en dan ga je een uitzending maken. En wat ga je dan zeggen? Wat gaan we doen? Daar zitten we de hele dag een beetje over te praten. Het lijkt wel of die grote knoop in je buik die je hebt sinds het gebeurd is, steeds groter wordt.”

De Both is emotioneel. “Je moet constant schipperen tussen zakelijke feiten en je eigen gevoel. Ik kon alleen maar aan de nabestaanden denken vandaag. Wat moet je verder nog zeggen?

Ook deskundige Peter R. de Vries is geraakt door de ramp. “Ik vlieg zelf vrij vaak en dan zie je jezelf zitten in dat vliegtuig. Je kunt elkaar alleen nog verschrikt aankijken als zo’n raket is ingeslagen. Ik kan de komende jaren niet meer onbezorgd vliegen. Ik zal geen slaappillen meer innemen tijdens een vlucht.”

De Vries beloofde na de uitzending rust te nemen. “Even geen tv kijken, denk ik. Ik wil even met mijn eigen gedachten zijn.”

Daar dacht De Both net zo over: “Voor mij precies hetzelfde. Eindelijk kunnen we nu thuis alles laten lopen.”

Ik wens iedereen thuis heel veel sterkte toe. Hou alstublieft uw geliefde nog eens lekker vast. Morgen is RTL Boulevard weer“, besloot Kooijman.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen