Rik van de Westelaken: ‘Emoties na uitzending’

Rik van de Westelaken bewaarde zijn eigen emoties voor na de uitzending van de dag van nationale rouw. Dat heeft de NOS-presentator laten weten aan RTL Boulevard. Van Westelaken benadrukt dat presentatoren niet op de voorgrond moeten treden op dit soort dagen. “Onze eigen emoties komen altijd op het tweede plan. Na de uitzending valt het kwartje, van: o ja, dit is eigenlijk gebeurd. Ik heb dan de hele tijd verteld over de feiten en dan is het tijd voor je eigen emotie“, vertelt hij.

De ramp met MH17 doet veel met Van de Westelaken. “Ook ik heb zo mijn momenten dat ik ineens onverwacht ontroerd raakt, omdat ik plotseling moeders, vaders of familieleden op televisie zie die over hun geliefde praten. Dan besef je dat het geen ramp is van de getallen en hoeveelheid mensen, maar van de hoeveelheid leed. Het is voor veel mensen een kwetsbaar iets.

Het was een bijzondere dag op de NOS-redactie, aldus Van de Westelaken. “Op dit soort bijzondere dagen, is de stemming anders op de redactie. Het is een nogal gespannen sfeer, want je merkt dat iedereen extra hard werkt.

We zitten hier in Hilversum en daar zijn 13 mensen omgekomen. Er zijn collega’s van mij die mensen kennen die in het vliegtuig zaten. Je probeert elkaar te troosten, terwijl je focust op wat we moeten doen: verslag doen.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen