Hans Kraay ‘ontzettend blij’ met rechten oefenduels

Foto: SBSHans Kraay jr is er ontzettend blij mee dat SBS 6 de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal blijft uitzenden. Dat heeft de presentator laten weten op Radio 538. SBS 6 raakte zo’n beetje al het voetbal kwijt, dus het binnenhalen van de rechten is een opluchting voor Kraay. “Dan kun je zeggen ‘tja, oefeninterlands’, maar we beginnen toch met Italië, dan Mexico en dan in december Engeland. Het zijn allemaal echte topwedstrijden, dus we zijn er ontzettend blij mee.

Kraay verwacht veel kijkers voor die wedstrijden. “Heel Nederland houdt van het Nederlands elftal sinds de geweldige prestatie, dus we zijn blij, we zijn happy.

Volgens Kraay is erop gedronken bij SBS. “We hebben wat te vieren bij SBS 6. We zijn er ontzettend blij. We hebben natuurlijk twaalf jaar lang alle kwalificatiewedstrijden en vriendschappelijke duels van het Nederlands elftal mogen doen.”

SBS heeft de rechten gekocht van FOX, die ze eerder kocht, maar toch geen geschikt podium blijkt te hebben. “Ik weet niet of het spannend geweest is, want ik weet niet welke partijen mee geboden hebben, maar ik heb wel begrepen dat het in heel goede harmonie tussen FOX en SBS is gegaan.”

FOX en SBS gaan een beetje samenwerken, aldus Kraay. “Ik heb ook begrepen dat Jan Joost van Gangelen uitgeleend wordt door FOX om de oefeninterlands te presenteren. Leo Oldenburger wordt hoogst waarschijnlijk weer de commentator. Die werken nu allebei bij FOX.”

Al met al is Kraay in feeststemming. “Ik heb een klein glaasje gedronken met SBS-baas Remko van Westerloo.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen