Emile Ratelband: ‘BN’ers lopen elkaar achterna’

Kuddegedrag is de reden dat bekende Nederlanders elk jaar weer op vakantie gaan naar Ibiza. Dat stelt positiviteitsgoeroe Emile Ratelband op Radio 538. Ibiza is inmiddels de meest afgezaagde vakantiebestemming van bekend Nederland. “Daar heb ik een verklaring voor. Veel bekende Nederlanders zijn gewoon net als heel veel onbekende Nederlanders. Die lopen elkaar achterna. Ze denken: als hij of zij er is, zal het wel gezellig zijn en dan moet ik er ook zijn.

Zelf is Ratelband geen Ibiza-ganger. “Ik denk dat het anders is, maar goed. Ik probeer altijd gebieden te ontdekken waar ik nog nooit geweest ben en niemand tegenkom, maar ik kan je wel verklappen dat ik op elke plaats van de wereld waar ik ooit geweest ben, altijd Nederlanders tegenkomen. We zijn wel een avontuurlijk volkje.”

Drie jaar geleden is Ratelband voor het laatst op vakantie geweest, namelijk naar Zuid-Afrika. Hij stelt wel genoeg geld te hebben, maar nu eenmaal graag te werken. “Ik heb ruim voldoende geld, maar dat wil ik niet.”

Ik geloof persoonlijk dat het belangrijk is om in beweging te blijven, zeker op mijn leeftijd. Als je iets doet, moet je het goed doen en dat kost tijd. Ik heb geen werk, ik heb een hobby.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen