‘Vijf à tien mensen heersen over Nederlandse tv-wereld’

De bazen die bepalen of je er wel of niet komt in de Nederlandse tv-wereld, kun je op twee handen tellen. Dat stelt SBS 6-coryfee Eddy Zoëy vandaag in De Telegraaf. Als presentator ben je van dat selecte gezelschap afhankelijk, meent hij. “Uiteindelijk is het maar een mannetje of vijf à tien dat de kansen in de televisiewereld verdeelt. Als daar mensen bij zitten die niets met je op hebben, val je buiten de boot. Dat heeft er dan niks mee te maken dat je niet goed zou zijn“, zegt hij.

Hoewel Zoëy de afgelopen tijd weinig op tv was, is hij dus niet onzeker over zijn kunnen. “Alles valt of staat met de juiste persoon op het juiste moment tegenkomen.”

Neem Humberto Tan: hij zat bij BNR Radio en was invaller bij RTL Boulevard. Niet een gezicht waarvan iedereen dacht: Die gaat de koning worden. En hij is goed, hè? Een goed voorbeeld hoe je wel die kans moet krijgen.”

Na Zoëy’s overstap van RTL 5 naar SBS 6 werd het rustig rond de presentator. “De hele club kreeg te horen: we moeten terugvallen op meer drama, meer aankoop, voor alle presentatoren is er minder werk. Jullie worden doorbetaald en intussen gaan we kijken wanneer er weer iets is te doen.”

Het was een tv-loze periode. “Onze programmadirecteur Remko van Westerloo heeft gekscherend gezegd: je kunt op kosten van de zaak gewoon gaan doen wat je leuk vindt.

Vanaf maandag is Zoëy weer op de buis. Dan begint zijn nieuwe programma Was ik maar thuis gebleven.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen