SBS 6 ‘nog altijd ongelooflijk blij met Utopia’

Geplaatst op za 28 jun 2014 om 11:35

Foto: EenVandaagZenderbaas René Oosterman van SBS 6 is nog altijd erg blij met de kijkcijfers van Utopia. Dat vertelt hij vandaag in De Telegraaf. Hoewel Utopia door het WK Voetbal flink wat kijkers verloren heeft, blijft Oosterman tevreden. “Goed, we hebben nu flink last van de euforie rond het Nederlands elftal, maar maandagavond keken – ondanks die 8,1 miljoen kijkers voor Nederland 1 – toch nog 264.000 mensen naar Utopia en de herhaling later op de avond was goed voor nog eens 250.000.

Bovendien wordt Utopia ook ‘on demand’ goed bekeken, stelt hij. “We zagen een piek van mensen die na de wedstrijd via internet een kijkje namen. Online zitten we nu op zo’n 80.000 tot 100.000 unieke kijkers per dag.”

Wij zijn natuurlijk nog altijd ongelooflijk blij met Utopia. Het marktaandeel is bovengemiddeld en ook in de doelgroep 20-54 jaar doet het programma het ontzettend goed.”

De algemene consensus over Utopia is dat het een vermakelijk programma is in het genre, maar dat het doel – het creëren van een nieuwe samenleving – volledig onzichtbaar is. “Ik vind het nog steeds absoluut fascinerende televisie”, zegt Oosterman daarover.

Ik had ook niet echt gedacht dat zij totaal iets anders zouden opzetten. Het is wat het is en dat registreren we. Dat blijft boeien, want mensen kijken is het leukste wat er is.
33 Reacties op “SBS 6 ‘nog altijd ongelooflijk blij met Utopia’”


 1. T.E.D.

  Ze hebben gewoon de pech steeds nog direct tegen over de wedstrijden te zitten, een nadeel van GTST niet heeft.

  Maar met dagelijks 600 duizend kijkers tegen over het WK voetbal doen ze het niet heel slecht ofzo. Sws is het tegen over een Oranje wedstrijd vaak het meest bekeken alternatief, dat zegt ook wel weer iets ;-)

 2. Anti-Fox

  Het is en blijft triest dat er zoveel leeghoofden in dit land wonen dat ze dagelijks naar dit stelletje leeghoofden blijven kijken. Wat dat betreft wel een compliment voor John de Mol die het aantal leeghoofden in dit land hoog heeft ingeschat.
  In mijn omgeving kijkt gelukkig niemand naar deze bagger. Slechts enkele vrouwelijke collega’s met tienerjeugd kijken wel naar deze bagger. Maar ja, deze collega’s zijn eerlijk gezegd niet algemeen ontwikkeld. Begrijpen niet waar je het over hebt als je over Oekraine begint als daar een helikopter is neergeschoten. Slechts een voorbeeld van afgelopen week. En dat heeft dan nog stemrecht ook.

 3. Mark2

  Blijft leuk en inderdaad, als Nederland speelde waren er weinig kijkers, maar nog altijd het best beken alternatief. Gewoon lekker programma. Alleen wordt ik so langzamerhand helemaal gek van Rien. Wat een egoïstische eikel is dat zeg, manipulerend tot op het bot.

 4. Eduard

  Ik had me hier echt heel iets anders van voorgesteld, maar luiheid en initiatief gebrek is daar ook de boosdoener. Er zit ook geen competitie in. De Mol had 2 kampen moeten maken en die het na een jaar het beste heeft gedaan zou dan 1 miljoen krijgen. Er zit niks in en ik begrijp het ook nog. Mijn vriendin heeft het op de stream maar ik ben al maanden terug afgehaakt. Al weet ik wel wie er in en uit gaat en hoor me de verhalen wel aan, maar zwaar teleurstellend. In zo’n utopia wil ik niet wonen. Het is een veredelde gevangenis. Waaraan we kunnen zien dat het niet echt een straf is om opgesloten te zijn. Werken dat is pas een straf voor de meeste in utopia.

 5. kampie

  Gelukkig zien we steeds meer in dat de zogenaamd “algemeen ontwikkelde” zoals anti-fox dit land volledig de k a n k r r in helpen

 6. Marlou

  Ben ik even blij dat ik geen collega van Anti fox ben.

 7. @je

  @T.E.D. hadden ze de programmering ook een beetje kunnen omgooien.

  Hebben ze ook bij RTL4 gedaan, VI Oranje naar voren gehaald, sindsdien beduidend meer kijkers. Andere programma’s zoals op RTL4 zaterdag “de jongens tegen de meisjes” ook pas om 22:00, dat was eerst ook vroeger op de zaterdagavond.

  Overigens heeft de NPO dat ook gedaan. Nieuwsuur is nu al om 21:00u

  Ik ben het wel met @Eduard eens. In het begin keek ik regelmatig, maar ook ik ben afgehaakt. Als ik af en toe nog eens kijk, zie ik telkens ruzies over o.a. geld en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik zap dan ook gelijk door. Ook ik vind het zwaar teleurstellend, had er meer van verwacht.

 8. gtstfites

  @Eduard dat is ook de reden waarom ik niet naar Utopia kijk.

 9. Kas Boon

  Oosterman heeft veel verstand van het medium televisie, hij heeft Huisman en laat de surpriseshow presenteren door een zangeres Do, hoe gek moet je zijn? Daarom gaat het alleen al mis bij sbs6!

 10. Mediaprak

  “Het creëren van een nieuwe samenleving”? Je laten sponseren door Sony Mobiel en Vodafone? Je zit zgn afgezonderd in Crailo, maar je zit/moet (product placement) verplicht de hele dag op een tablet te turen of met de ‘buitenwereld’ bellen.

  Het is niet mijn genre, maar ik meen dat bij BB alleen voor 9/11 een uitzondering werd gemaakt. Dat maakte ’t programma juist weer interessant. Nu leest deze ‘samenleving ’s ochtends op tablet de krant en via NPO ’s avonds het journaal.

 11. Joris Driepinter

  De angstige blik in zijn ogen, zijn nep glimlach.
  Aan de foto kun je reeds zien dat deze persoon incapabel is.

 12. Marc

  Anti-Fox heeft zóóó gelijk.

 13. M25

  Anti-Fox

  Mijn hemel wat kun jij denigrerend doen zeg. Blij jou niet als collega te hebben.

  Gelukkig werk ik als leidinggevende bij een grote organisatie waar we mensen wel in hun waarde laten. Wij ver- of beoordelen niemand op basis naar welke TV programma’s zij kijken of op welke wijze zij er over praten.

  Laat iedereen in zijn of haar waarde. EN ook niet onbelangrijk, iedereen levert zijn of haar bijdrage c.q. aandeel in deze maatschappij.

 14. Anonymous

  @M25, +1

 15. E30

  @M25

  Michiel, hier hebben we het al meerdere keren over gehad, jij bent hier niet de leidinggevende, en nu weer verder met post stempelen, anders zie ik me genoodzaakt de bedrijfsdokter te bellen. Oh, en ik zou graag een kootje koffie lusten, dankjewel.

 16. Keyser Söze

  Uptopia zou een verslag worden over een nieuwe samenleving om met weinig middelen iets op te bouwen. Wat we zien is een variant van Big Brother.
  Als je als tv-baas daar ongelofelijk blij van wordt, haal dan ook de shows van Jerry Springer maar weer terug en een op andere viespeuk die op straat mensen ranzige dingen laat doen voor 100 euro. (zoals in Over de Rooie of Streetlive).
  Kennelijk is daar een (tv-) markt voor.

 17. elske

  Heb als bejaarde nederlander wel altijd genoten van de live-soaps, Big Brother, en alles wat erna kwam, vond ik wel spannend, maar met Utopia ben ik afgehaakt, wat een ranzigheid, wat een vieze onsmakelijke mensen,deze oma werd er erg onpasselijk van, uit elkaars neuzen vreten vond ik het ergste, en ben ik afgehaakt. Maar dat vieze eten,taalgebruik, roken en zuipen, nu zit het vol met ongedierte, en kunnen we afwachten dat daar de pleuris uitbreekt, en dan stelen ze ook nog van elkaar, Het is echt het smerigste wat ik ooit op tv heb gezien. BAH !!!!

 18. anonymous

  John de Mol heeft helaas zijn hoogte punt wel gehad.

 19. Candy

  @ Kas Boon
  Sat 28 Jun 2014 om 14:08
  Ja.

 20. Grumpy

  September van de buis …

 21. Michel

  @ Grumpy Utopia gaat voorlopig nog lang niet van de buis. ster nog vanaf september gaat SBS6 de vooravond verder uitbreiden.

 22. Michel

  Bedoelde sterker nog

 23. peter 1

  om SBS weer groot te maken moet je de versnippering eruit halen
  reclames om het half uur, om half 8 ook met nieuws komen, daarna een soap
  Neighbours of Coranationstreet , en van 20.30 -22.30 topfilms drama en groot amusement , dat er volwassen uitziet, dus geen domme kinderspelletjes en zeker geen talentenjacht wat zang betreft
  daarna HVN , en een en spannende detective
  Alle kook woon realty e.d programeren op de dag
  en s`morgens ook een luchtig programma brengen en een herhaling van de soap
  na 24.00 kun je de zendtijd gebruiken voor shopping tv
  zo maak je SBS duidelijker voor de kijker als je dit schema zo aanhoud ben je in mum van tijd uit de gevaren zone en overstijg je RTL 4
  LAAT rtl zich maar met pubers bezig houden,SBS moet serieuzer
  HET LIEFST NAAR VOORBEELD VAN DE BBC
  maar wie ben ik een persoon van de 16.7 miljoen mensen
  naar mij wordt niet geluisterd , jammer, had zo mooi kunnen zijn

 24. Mo

  @E30 vraagje over je reactie van 17:49

  _____________________
  @M25

  Michiel, hier hebben we het al meerdere keren over gehad enz. enz.
  _____________________

  Vertel eens, tegen wie heb je het nou, tegen @M25 of tegen @Michel.

  Je komt nogal wat verward over, pilletje vergeten???

 25. E30

  Ik had het tegen @m25, daarom staat er ‘@m25’, wat is daar verwarrend aan? Ben je zelf je pilletje vergeten, of ben je gewoon dom?!

 26. Mo

  E30

  Onder @M25 begin je je reactie toch echt met de naam Michel. Dat is wat ik vraag.

  Lees jij je reactie nou maar gewoon goed.

 27. E30

  @Mo

  M25 is Michiel, snap je ‘m nu of moet ik het voor je uittekenen?!

 28. Michel

  @ Mo er staat Michiel en geen Michel. Die laatste ben ik maar E30 bedoeld mij niet denk ik omdat mijn reactie later was dan zijn eerste.

 29. E30

  @Michel

  Inderdaad, ik bedoel niet jou, maar @Mo snapt het begrip ‘nickname’ niet, jammer, levert alleen maar weer een nutteloze discussie op.

 30. M25

  Mijn hemel wat en discussie zeg. Zal ik @E30 maar even uit z’n droom helpen??

  IK BEN NIET Michiel waar je het in je reactie blijkbaar tegen reageert.

  Verder laat @Mo met rust, iedereen mag hier een fatsoenlijke vraag stellen, als men iets niet begrijpt en mag dan ook een fatsoenlijk antwoord terug verwachten, zonder gelijk voor dom te worden uitgemaakt.

 31. Boladão

  Laten we in vredesnaam wat respectvoller met elkaar omgaan! Het is nota bene zondag!

 32. E30

  @M25

  Niet zo raar doen Michiel! Kom op, wees een goede werknemer, en breng een bakje koffie met een koekje voor me!

 33. Anja

  Natuurlijk zegt Oosterman dit , over je broodheer niets dan lof

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.