SBS 6 ‘nog altijd ongelooflijk blij met Utopia’

Foto: EenVandaagZenderbaas René Oosterman van SBS 6 is nog altijd erg blij met de kijkcijfers van Utopia. Dat vertelt hij vandaag in De Telegraaf. Hoewel Utopia door het WK Voetbal flink wat kijkers verloren heeft, blijft Oosterman tevreden. “Goed, we hebben nu flink last van de euforie rond het Nederlands elftal, maar maandagavond keken – ondanks die 8,1 miljoen kijkers voor Nederland 1 – toch nog 264.000 mensen naar Utopia en de herhaling later op de avond was goed voor nog eens 250.000.

Bovendien wordt Utopia ook ‘on demand’ goed bekeken, stelt hij. “We zagen een piek van mensen die na de wedstrijd via internet een kijkje namen. Online zitten we nu op zo’n 80.000 tot 100.000 unieke kijkers per dag.”

Wij zijn natuurlijk nog altijd ongelooflijk blij met Utopia. Het marktaandeel is bovengemiddeld en ook in de doelgroep 20-54 jaar doet het programma het ontzettend goed.”

De algemene consensus over Utopia is dat het een vermakelijk programma is in het genre, maar dat het doel – het creëren van een nieuwe samenleving – volledig onzichtbaar is. “Ik vind het nog steeds absoluut fascinerende televisie”, zegt Oosterman daarover.

Ik had ook niet echt gedacht dat zij totaal iets anders zouden opzetten. Het is wat het is en dat registreren we. Dat blijft boeien, want mensen kijken is het leukste wat er is.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen