Van Peperstraten: ‘Ik had FOX jaar moeten uitstellen’

Foto: Sander StoepkerToine van Peperstraten baalt er achteraf gezien een beetje van dat hij juist vorig jaar is overgestapt van de NOS naar FOX. Dat bekent de presentator aan RTL Boulevard. Er is deze zomer erg veel topsport te zien bij de NOS. “Dat er op korte termijn zo veel topevenementen aan kwamen, dat is dan wel jammer dat je daar geen rol in speelt“, aldus de presentator. “Spijt heb ik absoluut niet, maar misschien wel van het moment van timing. Misschien had ik het een jaartje moeten uitstellen.”

De hele NOS-equipe is nu uitgerukt voor het WK Voetbal. “Het kriebelt bij ieder evenement waar je zelf niet bij bent, in elk geval niet qua werk, omdat wij de rechten niet hebben. Dat gold ook voor de Olympische Winterspelen en het WK Hockey.

Dat zijn evenementen die belangrijk zijn en een rol spelen in Nederland, zegt hij. “Daar wil je natuurlijk graag bovenop zitten, dat is een feit. Dat vind ik wel jammer, ja.”

Eigenlijk zou FOX vanaf deze zomer de veel bekeken Eredivisie-samenvattingen gaan uitzenden, maar daar moet Van Peperstraten het ook nog eens zonder doen. FOX besloot ze namelijk toch weer te verkopen aan de NOS.

Van de overstap heb ik absoluut geen spijt. Het is als beginnend station best moeilijk om je plekje te verwerven, maar wij zitten erin voor de lange adem. De lange termijn-visie is niet veranderd“, reageert Van Peperstraten.

Tijdens zijn laatste uitzending voor de NOS barstte Van Peperstraten vorig jaar in tranen uit.

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen