Van Peperstraten: ‘Ik had FOX jaar moeten uitstellen’

Geplaatst op ma 30 jun 2014 om 17:00

Foto: Sander StoepkerToine van Peperstraten baalt er achteraf gezien een beetje van dat hij juist vorig jaar is overgestapt van de NOS naar FOX. Dat bekent de presentator aan RTL Boulevard. Er is deze zomer erg veel topsport te zien bij de NOS. “Dat er op korte termijn zo veel topevenementen aan kwamen, dat is dan wel jammer dat je daar geen rol in speelt“, aldus de presentator. “Spijt heb ik absoluut niet, maar misschien wel van het moment van timing. Misschien had ik het een jaartje moeten uitstellen.”

De hele NOS-equipe is nu uitgerukt voor het WK Voetbal. “Het kriebelt bij ieder evenement waar je zelf niet bij bent, in elk geval niet qua werk, omdat wij de rechten niet hebben. Dat gold ook voor de Olympische Winterspelen en het WK Hockey.

Dat zijn evenementen die belangrijk zijn en een rol spelen in Nederland, zegt hij. “Daar wil je natuurlijk graag bovenop zitten, dat is een feit. Dat vind ik wel jammer, ja.”

Eigenlijk zou FOX vanaf deze zomer de veel bekeken Eredivisie-samenvattingen gaan uitzenden, maar daar moet Van Peperstraten het ook nog eens zonder doen. FOX besloot ze namelijk toch weer te verkopen aan de NOS.

Van de overstap heb ik absoluut geen spijt. Het is als beginnend station best moeilijk om je plekje te verwerven, maar wij zitten erin voor de lange adem. De lange termijn-visie is niet veranderd“, reageert Van Peperstraten.

Tijdens zijn laatste uitzending voor de NOS barstte Van Peperstraten vorig jaar in tranen uit.
14 Reacties op “Van Peperstraten: ‘Ik had FOX jaar moeten uitstellen’”


 1. Mediaprak

  De zelfde Tiine welke nu dagelijks op de publidke Radio1 te horen is bij BNNVars van 12 tot 2 uur (als vervangdr van Felix Meurders).

 2. Anonymous

  Ik denk dat de lange adem van FOX binnen een paar jaar stokt.

 3. job

  Zo’n laatste zin in dit artikel is toch wel tekenend voor het niveau op deze site. Wat voegt dat nou toe? Stemmingmakerij en kinderachtig.

 4. Anonymous

  @job, inderdaad stemmingmakerij. Maar goed, dat past bij deze website.

 5. VI fan

  Barstte Twan echt in tranen uit?
  Ik heb het nog niet gezien bij VI.

 6. anonie

  FOX? Bestaat dat nog?

 7. Heisenberg

  FOX voelt op dit moment aan als een hele koude zender die niemand aantrekt wat zou het toch leuk zijn als Eredivisie Live weer terugkwam of op Sport1 kwam dan hebben we tenminste 1 zender.

 8. Michel

  Hij had nooit de overstap moeten maken. Als FOX ooit wat word duurt dat nog jaren.

 9. 40

  Als hij eens een geel pak aan zou trekken en zich mengt in The Simpsons familie dan is er voldoende werk op Fox voor hem.

 10. watiserdan

  FOX hmm die gaat het nie lang vol houden hoor met max 10.000 kijkers.

 11. rakker

  Heb ik een abonnement ( via Canal+) op eredivisie life, is er al vanaf eind mei geen voetbal op Fox te zien. Ja, oude wedstrijden en achterhaalde beelden.
  Ik voel me belazerd, want ik moet contractueel WEL de volle 20 euro per maand betalen.
  Voor een voetbalzender, die geen actueel voetbal uitzend.
  Bedrog dus!
  Opzeggen dus die handel.

 12. Anonymous

  @rakker, je weet toch dat er vanaf eind mei geen competitie is? Dat is algemeen bekend en elk jaar het geval. Daarom nemen veel mensen ook alleen Fox Sports vanaf eind augustus t/m eind mei. Dat is logisch. Het is je eigen fout en geen bedrog want je krijgt wat vooraf beloofd is.

 13. Sander

  @rakker, Er is nu op 12 kanalen Wimbeldon op FOX Sports!

  FOX Sports is niet enkel een voetbal zender. Ook American Football, Tennis, Honkbal, …

 14. Sander

  En voor bovenstaand bericht krijg ik van FOX maar liefst € 2,50 uitbetaald.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.