Gemeente Amsterdam teleurgesteld in Radio 538

Geplaatst op ma 30 jun 2014 om 16:34

Foto: Inge WiedijkDe gemeente Amsterdam is teleurgesteld in Radio 538. Dat zegt een woordvoerder vandaag in Het Parool. Na vier wedstrijden mag Radio 538 niet langer de wedstrijden van Oranje tonen op het Museumplein. “We hebben 538 gevraagd om met ons in gesprek te gaan over alternatieve locaties. We werden zelf vrijdag verrast door hun uitspraak dat het Museumplein was, en anders niets. Ook de reactie van 538, vanmorgen op hun zender, vonden we teleurstellend“, aldus de gemeente.

De eerste vier Oranje-duels werden om 18.00 uur gespeeld, maar de komende wedstrijden beginnen om 22.00 uur. “Op dat tijdstip is er meer drank in de man, wat voor een hele andere dynamiek zorgt”, aldus de gemeente, die de komende duels daarom ongeschikt vindt om op het Museumplein te vertonen.

Radio 538 is moe van de betutteling van Amsterdam. “Het is het Museumplein of niets. Vier wedstrijden is het prima verlopen in goede harmonie en een supergezellige sfeer. Wij gaan niet buiten de stad naar een parkeerplaats.

Als het aan de VVD ligt, die in Amsterdam een coalitieakkoord heeft bereikt met D66 en SP, gaat dit in de toekomst anders. “De bestaande afspraken moeten uiteraard blijven staan. Maar wat mij betreft maken we een volgende keer andere afspraken. Dus zolang Nederland speelt, moet je op het Museumplein kunnen kijken.

Daar is 538 blij mee. “Dit type evenement is een volksfeest dat midden in de stad hoort.
19 Reacties op “Gemeente Amsterdam teleurgesteld in Radio 538”


 1. tina

  weg met die overlast!

 2. Jip

  Wat een onzin, de eerste wedstrijd tegen Spanje was om 21.00u. Wat maakt dat uurtje later nou uit?

 3. D@@N

  Gelukkig staan er in Rotterdam 3 grote schermen op centrale pleinen bij Stadhuisplein, Schouwburgplein en aan de Binnerotte!

 4. bj

  lekker allemaal de ArenA in!

 5. Kees

  In goede harmonie. Duhhhhh…..omdat er gewonnen werd. Wat denk je a.s. zaterdag? Lui beginnen al rond 15 iur te zuipen en dan om 22 uur de wedstrijd. Mochten ze verliezen krijg je echt een totaal ander sfeertje. De meesten zullen het accepteren, maar er zijn er altijd die gaan rellen door drank en drugs. Geef de gemeente gelijk. Jammer 538.

 6. Anonymous

  Parkeerplaats buiten de stad? Het Olympisch Stadion als alternatief lijkt me toch een goeie suggestie van de gemeente Amsterdam waaraan het Olympisch Stadion graag aan mee wilde werken.

 7. anonie

  Arrogantie van 538. Museumplein ligt midden in de stad en het geeft gewoon enorm veel overlast. Ik woon er vlakbij en hoe gezellig het ook is, na de wedstrijd ontstaan er elke keer weer incidenten. Waar 538 overigens doof voor is. Hoewel ik niet vind dat het zou moeten neem ik vernielingen meestal voor lief, moet je maar niet in het centrum gaan wonen, maar geweld daar pas ik voor. Ik, mijn buren en iedereen die daar aanwezig heeft het recht om veilig over straat te kunnen. De beveiliging van 538 is waardeloos en stelt niets voor.
  Een bedrijf dat puur gericht is op winst en het geen ene moer kan schelen wat ze daarvoor moeten vernietigen. Heel jammer.

 8. Erlanda

  Wij organiseren op het Scheveningse strand een Anti Oranje Party!
  Kom je ook?
  Johan cs lopen de polonaisse en Linda speelt IHVC (Costa Rica)
  En ik heb een nieuw t-shirt …

 9. Jantje

  De gemeente heeft andere verantwoordelijkheden dan een radio zendertje. Akkoord, op het museumplein maar dan betaald 538 (John de Mol) alle veiligheidsmaatregelen directe schade en gevolgschade bij ontust die ongetwijfeld zal ontstaan als Nederland er uit vliegt.

 10. Hans

  Uit ervaring weet ik dat de gemeente heel moeilijk kan doen. Het is allemaal wel aan het betuttelen. Jammer van de gemeente Amsterdam, maar ook in de rest van Nederland zie je dit steeds vaker. Denk je nu echt dat 538 een moeilijke bedrijf is? Die denken echt wel in oplossingen.

 11. Mediaprak

  Waarom toch steeds op het Museumplein? Er zijn genoeg andere alternatieven; Kop Java eiland. Olympisch Stadion. Westergasfabriek terrein. Vraag een bescheiden entree en iedereen is blij.

 12. peter1

  HET GAAT GEWOON OM PRESTIGE!
  vooral de vele buitenlandse vakantiegangers pikken de naam 538 snel op
  en dat speelt ook mee ,

 13. henri

  Idd idioot dat 538 niet akkoord gaat met een andere locatie. Museumplein geeft gewoon te veel overlast. Het hoeft van mij ook niet op de parkeerplaats van de Arena. Maar de kop van java-eiland, museumplein en RAI zijn prima alternatieven.

 14. Bóris

  Wat kost het op-en afbreken….? En dat voor één avondje….?

 15. @je

  Bóris

  Hoezo één avondje, ik ga er (nog) van 3 middagen/avonden uit. ;-)

 16. jim

  oorzaak ligt bij de gemeente amsterdam die maar een bepaalt aantal evenementen toe laat op het museumplein en er deze keer slechts vier voor oranje

  klachten van de buren is onzin. Net alsof die geen voetbal zitten te kijken en anders aub verhuizen naar Almere. Een EK of WK is er slechts om de 2 jaar.

  Dit is exact hetzelfde als met het koninginnedag feest van 528 dat ook de stad uitgedreven was.

  Alternatieve locatie is rond Amsterdam Arena. Net alsof daar het ov wel rijdt…

 17. Floort123

  Wat een aanstellers, die bewoners rondom het Museumplein. Als je er zo’n last van hebt, waarom ga je dan in dé hoofdstad wonen, midden in het centrum, pal aan een evenementenplein (Museumplein)? Ga dan lekker in een aangrenzend dorp wonen ofzo! De wereld staat in brand, elke dag de meeste verschrikkelijke nieuwsberichten, wees blij dat Nederland eindelijk eens feest viert, positief is, en saamhorig! Overigens is dit ook nog eens maar 1 x in de 2 jaar. Jammer dat wat azijnpissers en een betuttelde gemeenten het altijd weer voor de overgrote merendeel van de mensen weten te verpesten!

 18. bibi

  Belachelijk dat het niet om 22u kan, zorg gewoon voor een goede organisatie

 19. Bram

  IK woon in een straal van 300 meter van het Museumplein, ben daar geen wedstrijd gaan kijken en heb er totaal geen last van gehad en mijn buren hoor ik er ook allemaal niet over. Het is een klein groepje zure zeikstralen in de buurt die zogenaamd namens de hele buurt lopen te klagen. Onzin, kom maar op met die feesten. Oranje is van ons allemaal!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.