Gemeente Amsterdam teleurgesteld in Radio 538

Foto: Inge WiedijkDe gemeente Amsterdam is teleurgesteld in Radio 538. Dat zegt een woordvoerder vandaag in Het Parool. Na vier wedstrijden mag Radio 538 niet langer de wedstrijden van Oranje tonen op het Museumplein. “We hebben 538 gevraagd om met ons in gesprek te gaan over alternatieve locaties. We werden zelf vrijdag verrast door hun uitspraak dat het Museumplein was, en anders niets. Ook de reactie van 538, vanmorgen op hun zender, vonden we teleurstellend“, aldus de gemeente.

De eerste vier Oranje-duels werden om 18.00 uur gespeeld, maar de komende wedstrijden beginnen om 22.00 uur. “Op dat tijdstip is er meer drank in de man, wat voor een hele andere dynamiek zorgt”, aldus de gemeente, die de komende duels daarom ongeschikt vindt om op het Museumplein te vertonen.

Radio 538 is moe van de betutteling van Amsterdam. “Het is het Museumplein of niets. Vier wedstrijden is het prima verlopen in goede harmonie en een supergezellige sfeer. Wij gaan niet buiten de stad naar een parkeerplaats.

Als het aan de VVD ligt, die in Amsterdam een coalitieakkoord heeft bereikt met D66 en SP, gaat dit in de toekomst anders. “De bestaande afspraken moeten uiteraard blijven staan. Maar wat mij betreft maken we een volgende keer andere afspraken. Dus zolang Nederland speelt, moet je op het Museumplein kunnen kijken.

Daar is 538 blij mee. “Dit type evenement is een volksfeest dat midden in de stad hoort.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen