Suzanne Bosman: ‘Geen leeftijdsdiscriminatie bij RTL’

Geplaatst op ma 30 jun 2014 om 12:03

Foto: SBSSuzanne Bosman denkt niet dat het ontslag van Margreet Spijker bij RTL Nieuws iets te maken had met haar leeftijd. Dat vertelt het oud-RTL-gezicht in TROS Kompas. Het ontslag van Spijker leidde eerder dit jaar tot flink wat ophef. “Ik weet dat het niet ten grondslag lag aan dat besluit, maar over ’n onderwerp als leeftijd heb ik natuurlijk wel eens nagedacht. Jaren geleden heb ik eens aan mijn hoofdredacteur gevraagd hoe lang ik mijn werk nog zou kunnen doen“, vertelt Bosman. 

Dat zag de baas van RTL Nieuws niet aankomen. “Hij reageerde verbaasd“, zegt Bosman. “Maar er kan zomaar een moment komen dat de programmaleiding besluit alleen nog blonde, 28-jarige vrouwen aan te nemen. Dat hoort erbij.

Als presentator moet je er rekening mee houden dat er altijd een koerswijziging gemaakt kan worden, om welke reden dan ook, waar jij het slachtoffer van bent.

Bosman stapte afgelopen seizoen over van RTL Nieuws naar EenVandaag.
6 Reacties op “Suzanne Bosman: ‘Geen leeftijdsdiscriminatie bij RTL’”


 1. Daniel

  slimme zet geweest, ze zag de bui al hangen

 2. Yessica

  Ik heb haar ooit eens gezien in een quiz. Ze is intelligent (dus slim genoeg om op tijd over te stappen) en weet heel veel, maar het RTL-publiek ziet liever domme blondjes die voorlezen wat iemand anders voor hen heeft bedacht.

 3. Anonymous

  @Yessica, zoiemand noem je nieuwsLEZER. Niet alleen bij RTL maar ook bij de NOS. En weet je wat die doen, teksten voorlezen die een ander heeft geschreven. Dat is het werk waar ze zelf voor gekozen hebben.

 4. Yessica

  @Anonymous: nee hoor, sommige presentatoren bemoeien zich ook met de inhoud en lezen niet klakkeloos voor wat iemand anders heeft opgeschreven.

 5. Anonymous

  @Yessica, je haalt twee dingen door elkaar.. Een nieuwslezer is geen presentator.

 6. Ot

  Het nieuws wordt uitgezonden voor ons allemaal. Snap niet waarom men de ”voorkeur” geeft aan iemand die blond of laten we zeggen zwaar geblondeerd als de kijkers van allerlei pluimages zijn.

  De reclames worden ook niet voor slechts een doelgroep uitgezonden, geld kent geen kleur of leeftijd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.