Suzanne Bosman: ‘Geen leeftijdsdiscriminatie bij RTL’

Foto: SBSSuzanne Bosman denkt niet dat het ontslag van Margreet Spijker bij RTL Nieuws iets te maken had met haar leeftijd. Dat vertelt het oud-RTL-gezicht in TROS Kompas. Het ontslag van Spijker leidde eerder dit jaar tot flink wat ophef. “Ik weet dat het niet ten grondslag lag aan dat besluit, maar over ’n onderwerp als leeftijd heb ik natuurlijk wel eens nagedacht. Jaren geleden heb ik eens aan mijn hoofdredacteur gevraagd hoe lang ik mijn werk nog zou kunnen doen“, vertelt Bosman. 

Dat zag de baas van RTL Nieuws niet aankomen. “Hij reageerde verbaasd“, zegt Bosman. “Maar er kan zomaar een moment komen dat de programmaleiding besluit alleen nog blonde, 28-jarige vrouwen aan te nemen. Dat hoort erbij.

Als presentator moet je er rekening mee houden dat er altijd een koerswijziging gemaakt kan worden, om welke reden dan ook, waar jij het slachtoffer van bent.

Bosman stapte afgelopen seizoen over van RTL Nieuws naar EenVandaag.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen