RTL 4 begint nieuw tv-seizoen zonder verrassingen

Geplaatst op ma 30 jun 2014 om 12:39

RTL 4 begint het tv-seizoen 2014/2015 eind augustus zonder verrassingen. Het zijn vooral vaste waarden die het uitzendschema domineren. Dat blijkt uit publicaties van RTL. In het weekend is het wederom talentenshows wat de klok slaat op RTL 4. Op zaterdag 23 augustus begint een nieuw seizoen van Holland’s Got Talent, terwijl op vrijdag 29 augustus kijkcijferkanon The Voice of Holland terugkeert. Het juryteam van de zangshow is voor het eerst sinds de start ongewijzigd.

De maandagavond blijft ook vanaf eind augustus serieavond op RTL 4 met CSI en Suits. Op dinsdag beginnen nieuwe seizoenen van Uitstel van Executie en Een Dubbeltje Op Zijn Kant, terwijl de woensdag is gereserveerd voor Love is in the Air en herhalingen van Herman Gaat Ver.

Op donderdag komt de nieuwe Geer en Goor-show Waarheen, Waarvoor en het vervolg op Johnny de Mols Syndroom. Op zondag blijft de Amerikaanse Obese te zien.

Van 18 tot en met 22 augustus is dagelijks Linda’s Zomerweek te zien om 21.30 uur.
29 Reacties op “RTL 4 begint nieuw tv-seizoen zonder verrassingen”


 1. mark 2

  rtl zwakt af..

 2. cor

  helemaal niet goede programma’s

 3. Onanymous

  Creatieve armoede.

 4. Adam

  Als je het plaatje alleen al ziet, word je misselijk.

 5. Alex

  Zo vroeg in het jaar al beginnen met de grootste successen is zonde
  Maar goed, dan komen de nieuwe programma’s verder in het najaar, ook niet erg.

 6. Ano Nieme

  Wat ewn doffe ellende. Weer een The Voice seizoen met die verschrikkelijke Ali B die niets van muziek weet. De arme jongen wist niets wie The Beatles waren.

 7. Ano Nieme

  HGT een oud lijk gepresenteerd door een oud lijk

 8. Ano Nieme

  En later dit jaar komt Moordvrouw ook vast weer terug. Je zou je verhangen met dat wanproduct

 9. gtstfites

  Als de NPO slim is zet Jack van Gelder als commentator bij de wedstrijden van Nederland op tv.

 10. Rob

  denk dat RTL4 het op dinsdag en donderdag heel goed gaat doen, op maandag en woensdag minimaal ook wel een miljoen op primetime. mocht de TVOH en Got Talent iets minder scoren als vorig jaar is dat nog geen reden tot paniek vergeet niet in de belangrijkste doelgroepen scoren deze talentenjachten gewoon heel goed. ik snap wel iedereen denkt nu weer die talentenjachten maar als je naar het totaal kijkt en vergelijkt met vorig jaar lukt het misschien wel om nog beter te scoren als vorig jaar September. vorig jaar September films op donderdag die avond gaan ze nu veel marktaandeel winnen. ook op de zondag gaan ze het wel beter doen als vorig jaar met waarschijnlijk Obese. Het belangerijkste voor een zender als RTL4
  is zo veel mogelijk geld verdienen en goed scoren in de belangrijkste doelgroep.

 11. A. Zijn

  Ik denk dat er nog wel gesleuteld gaat worden aan de schema’s. Met name de zondagavond zullen ze 31 augustus vast wel gaan opstarten. RTL5 geeft helemaal nog niets prijs. Het zou me ook niks verbazen als die straks weer achter de feiten aanlopen….

 12. Rob

  ik had het zelf ook leuker gevonden als RTL4 met iets nieuws was gekomen op de zaterdagavond en bv Got Talent op vrijdag had gezet van af juli. maar goed als je kijkt naar de kijkcijfers van dit programma ook al vind je het een oud lijk snap ik wel dat ze dit op zaterdagavond weer uitgaan zenden. als Got Talent 1,7 gemiddeld scoort en TVOH rond de 2 miljoen komt er van beide programma´s een nieuw seizoen volgend tv seizoen. na een zomer vol sport kiest RTL4 er voor om met veel succes te beginnen eind augustus. zullen ze later wel met wat nieuwe programma´s komen. ik heb geen idee wat ze van af november op woensdag en donderdagavond gaan uitzenden?. en hoe de zondag er uit gaat zien?.

 13. Hans

  dat za terug komen is so wie so al verrassend genoeg, met die flut zooi

 14. peter1

  Het zijn gewoon angsthazen bij RTL, houden vast aan oude successen,en durven niet iets nieuws.Heb dan meer respect voor SBS6 , die durft wel, en gaat het ook winnen in het nieuwe seizoen ,de marktaandelen zullen alleen maar dichter bij RTL komen . veel kijkers in Amsterdam die ik spreek ,haken ook steeds meer af, zijn een beetje RTL moe, en wat in Amsterdam gaande is qua kijkgedrag
  zal ook wel landelijk zijn!

 15. Dallas

  ^^^

  Ik woon ook in Amsterdam, en zie juist het omgekeerde?!

 16. Dean

  Ik sprak laatst met een ex kandidaat van de Voice, en die vertelde dat er zo’n 4 miljoen euro(!) per uitzending verdiend word, de kandidaten krijgen niks, alleen bij de volwassen Voice krijgen de finalisten een vergoeding, bij de Kids versie zit dat er niet bij.

  En het merendeel van die 4 miljoen zijn sms kosten, dan komen de reclame opbrengsten er nog bij, en als RTL slim is geweest hebben ze ook nog een deel van de opbrengst van de formatverkopen aan het buitenland verdiend.

  Dus ik snap wel dat ze doorgaan met dit soort shows, alleen jammer van al die kandidaten die gewoon worden gebruikt en waar we na de uitzendingen niks meer van horen..

  En dan maar roepen dat het allemaal om de kandidaten draait, ik snap niet dat mensen daar in kunnen trappen.

 17. Glasbak

  @dean

  Dat heet nou televisie! Ik verbaas me eigenlijk dat jij daar zo verbaast over bent.

  Trouwens, de achtergrondjes van het RTL nieuws zijn ook nep, het zijn greenscreens, nu niet boos worden heh!

 18. Man23

  @Peter1

  Grappig dat je zegt dat je steeds meer respect krijgt voor SBS6, terwijl het juist die zender is die nu heel erg probeert het RTL van een paar jaar terug te zijn. Ik ben ook Amsterdammer, en ik zie juist dat veel mensen die vroeger graag en vaak naar SBS keken, nu alleen maar inschakelen voor de grote programma’s als Sterren Springen enz. Vele weten niet eens van het bestaan van al die nieuwe programma’s af, en dat zie je goed terug in de kijkcijfers.

 19. Ano Nymous

  Dean. Ik snap al niet dat je nog aan zoiets als The Voice wil meedoen. De verhalen en signalen dat de kandidaten op de tweede plaats komen en worden uitgebuit zijn steeds sterker. Daarbij is het wurgcontract al jaren bekend. Als je dat tekent moet je toch wel heel dol op aandacht zijn…

 20. Ano Nymous

  Hoe is het met de vorige winnaar/winnares? Al doorgebroken?

 21. Ano Nymous

  Hoe is het met de vorige winnaar/winnares?
  Doorgebroken?

 22. Johannes

  Gaap, nou van mij mag RTL enorm achteruit gaan in kijkcijfers. Al jaren is het hetzelfde, ze inversteren te weinig in nieuwe programma’s. SBS doet dat wel, al is dat niet al te vaak succesvol. Ik gun het SBS om dit jaar te groeien, omdat die wél durven.

 23. Bitterbal

  Holland got tallent kan beter op vrijdagavond en dan in oktober beginnen met the voice

 24. Albert

  ik geloof nooit dat ze suits maandag gaan uitzenden in het nieuwe seizoen.

 25. Sorba

  Weer alles van hetzelfde bah.

  Niks nieuws verzinnen kunnen ze daar.

  Komen Carla en Irene met hun pruiken ruil ook terug?

 26. Hans

  Schema word misschien nog wel Iets aangepast. Op zaterdag om 20:00uur misschien eerst wie ben ik?/aaf of iets nieuws(Roodkapje).later op de avond dit was het nieuws van af september?.zondagavond van af eind augustus?.maandag Suits?.schema rtl5 staat helemaal weinig in nog..word ook nog wel aangepast

 27. Erik

  Inderdaad hans,Aaf seizoen 2 zou ook komend najaar worden uitgezonden dus dat komt er vast en zeker op. Verder begrijp ik de reacties wel van mensen die vragen hoe het met de vorige winnaars zit. The voice 3 haar leona schijnt nog steeds met haar album bezig te zijn. nou het duurt wel heel erg lang zeg. En julia van der toorn haar album scoorde nou ook niet zo bijzonder goed. En ook nog steeds geen nieuwe single naar het winnen van the voice. Heb juist het idee ook dat het succes van de kandidaten nu aan het afnemen is. Eerder met idols en de eerste x factors scoorden de kandidaten ook nog wat top 40 hits maar dat komt nu amper meer voor.

 28. Wauter

  Oude wijn in nieuwe zakken. Ik heb meer respect voor SBS 6 die met nieuw titels komt. Al verwacht ik dat SBS6 weinig succesvol zal zijn.

 29. Marc

  Het is niet te geloven dat deze wanproducten nog uitgezonden worden.
  Geen woorden voor.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.