HBO met enorme graanadvertentie naast Schiphol

Betaalzender HBO heeft vandaag een gigantische graanadvertentie onthuld naast Schiphol. Met de tekst ‘What if your pilot disappeared?’ worden passagiers van honderden internationale vluchten aan het denken gezet. Dat heeft de tv-zender laten weten. “Want wat gebeurt er als 2 procent van de wereldbevolking – waaronder je partner, je kind of je piloot – zonder verklaring verdwijnt? Het gebeurt in The Leftovers“, aldus HBO, dat daarmee duidelijk maakt dat het om een reclame gaat.

Damon Lindelof – die internationaal doorbrak met de succesvolle tv-serie Lost – bewandelt met de nieuwe serie The Leftovers opnieuw het pad der mysterie. “Dé aanleiding voor HBO om met behulp van een enorme graanadvertentie de serie onder de aandacht te brengen bij het grote publiek.”

De graanadvertentie beslaat een tarweakker van 365 bij 120 meter en loopt parallel aan de A4 bij Schiphol. In totaal heeft het ruim 120 uur geduurd om alles uit te maaien.

De verwachting is dat – verspreidt over 3 maanden – ongeveer 1,2 miljoen passagiers de graanadvertentie gaan zien. Vanaf de Kaagbaan, de drukste landingsbaan van de luchthaven, is de graanadvertentie op 400 meter hoogte het best zichtbaar.

Naast de graanadvertentie zet HBO tv-commercials, abri’s en online bannering in om The Leftovers meer bekendheid te geven. Na True Detective, Looking en Silicon Valley is The Leftovers de vierde nieuwe serie die dit jaar bij HBO in première gaat.

The Leftovers, met in de hoofdrol Justin Theroux en Liv Tyler, is de komende weken bij HBO te zien.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen