HBO met enorme graanadvertentie naast Schiphol

Geplaatst op ma 30 jun 2014 om 13:30

Betaalzender HBO heeft vandaag een gigantische graanadvertentie onthuld naast Schiphol. Met de tekst ‘What if your pilot disappeared?’ worden passagiers van honderden internationale vluchten aan het denken gezet. Dat heeft de tv-zender laten weten. “Want wat gebeurt er als 2 procent van de wereldbevolking – waaronder je partner, je kind of je piloot – zonder verklaring verdwijnt? Het gebeurt in The Leftovers“, aldus HBO, dat daarmee duidelijk maakt dat het om een reclame gaat.

Damon Lindelof – die internationaal doorbrak met de succesvolle tv-serie Lost – bewandelt met de nieuwe serie The Leftovers opnieuw het pad der mysterie. “Dé aanleiding voor HBO om met behulp van een enorme graanadvertentie de serie onder de aandacht te brengen bij het grote publiek.”

De graanadvertentie beslaat een tarweakker van 365 bij 120 meter en loopt parallel aan de A4 bij Schiphol. In totaal heeft het ruim 120 uur geduurd om alles uit te maaien.

De verwachting is dat – verspreidt over 3 maanden – ongeveer 1,2 miljoen passagiers de graanadvertentie gaan zien. Vanaf de Kaagbaan, de drukste landingsbaan van de luchthaven, is de graanadvertentie op 400 meter hoogte het best zichtbaar.

Naast de graanadvertentie zet HBO tv-commercials, abri’s en online bannering in om The Leftovers meer bekendheid te geven. Na True Detective, Looking en Silicon Valley is The Leftovers de vierde nieuwe serie die dit jaar bij HBO in première gaat.

The Leftovers, met in de hoofdrol Justin Theroux en Liv Tyler, is de komende weken bij HBO te zien.
9 Reacties op “HBO met enorme graanadvertentie naast Schiphol”


 1. Mosselman

  HBO is toch al lang en breed ingehaald door Netflix?

 2. Man23

  @Mosselman

  Als jij de cijfers weet hoor ik ze graag! Netflix geeft niks vrij, dus we weten het niet!

 3. Ricardo

  @mosselman

  HBO heeft een bereik van 114 miljoen wereldwijd. Netflix is nu nog populair in Amerika en een aantal landen in Europa, dus denk dat HBO nog wel het groots is. Maar denk ook dat over een paar jaar Netflix wel groter is geworden

 4. Anja

  Gewoon een minix met xbmc erop kopen en je kan alle films gratis streamen met nederlandse ondertiteling :D

 5. Chantal

  HBO, daar zitten we op te wachten. Blijf lekker met je grasmaaier uit onze Hollandse velden, stelletje wausen!

 6. Sorba

  Goede films hebben ze, geen natuurlijk RTL4.

  En geen voetbal, reclame, heerlijk, Ik Loof en Prijs HBO!

 7. Sorba

  @Chantal kan je niet eens betalen, kijk je maar naar Koffietijd en gtst.

  Tut Hola.

  En de EO is er ook voor jouw.

 8. Alex

  Subtiele reclame. Leuk als je daar met je Malaysia airliner overheen vliegt.

 9. Alex

  Overigens best slordig gedaan dat logo in het gewas. Als je ziet hoe strak ‘echte’ graancirkels eruit zien. Zouden ze dan toch door aliens worden gemaakt?

  http://www.korncirkler.dk/cccorner/realthing.html

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.