Gerd Leers: ‘Nederlandse media sensatiegericht’

Gerd Leers vindt dat de Nederlandse media vaak erg sensatiegericht zijn. Dat vertelt de oud-minister vandaag in De Telegraaf. Leers vindt de media teleurstellend. “Veel journalisten rennen achter de hype aan. Bovendien zijn veel media op sensatie gericht. Dat snap ik, want een krant wordt niet meer gelezen als er geen vuurwerk in staat. Ik wil niks afdoen aan de positie van de krant als waakhond van de integriteit, maar hoe kun je die bewaken als je jezelf niet transparant opstelt?” 

De pers vervult een belangrijke rol, benadrukt Leers. “Maar ik mis journalisten die tegendraads denken. Alle kranten zijn op elkaar gaan lijken. Ze hebben een bepaalde opvatting en weten vaak van tevoren al wat ze willen schrijven.”

Dan zoeken ze net zolang totdat ze mensen erbij hebben gevonden die dat zeggen. Dat mag, maar zo hebben ze het beeld vaak veranderd.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen