Anne-Mieke Ruyten vindt Utopia te ver gaan

Geplaatst op ma 30 jun 2014 om 14:52

Foto: Dirk-Jan van DijkOp de vraag wat ze te ver vindt gaan op televisie, wijst actrice Anne-Mieke Ruyten op realityshows als Utopia. Dat blijkt uit een interview met Avrobode. Volgens Ruyten gaan tv-makers soms te ver met de kandidaten in hun tv-shows. “Alles waarbij ik het gevoel heb dat kandidaten worden gemanipuleerd en geëxploiteerd door programmamakers, met name in realityprogramma’s, gaat te ver. Het begon ooit bij Big Brother maar volgens mij gebeurt er momenteel bij Utopia niet veel anders.

Kandidaten moeten tegen zichzelf in bescherming worden genomen, vindt Ruyten. “Er wordt dan wel gezegd dat die mensen vrijwillig meedoen en oud en wijs genoeg zijn, maar dat betwijfel ik weleens.

Zeker als zo iemand een uiterst persoonlijke onthulling doet voor de camera en dan iets zegt als: ‘Jij bent de enige tegen wie ik dit durf te vertellen.’ Dan denk ik: schatteke, weet je dan niet dat er een miljoen mensen meekijken?
11 Reacties op “Anne-Mieke Ruyten vindt Utopia te ver gaan”


 1. erfgooier

  Utopia is een grote manipulatie-show!!!!

  Er is ook niks meer aan.

 2. Aiden

  Er is nooit wat aan geweest hoor.
  Zo lang een programma niet op R-T-L-4 wordt uitgezonden stelt het niks voor en is het crap.

 3. Ano Nymous

  @ erfgooier. Ja niet de enige manipulatieshow helaas. Er staan er ook weer heel wat aangekondigd het nieuwe seizoen (The Voice, HGT)…

 4. Grumpy

  Blijft toch een prachtige vrouw …

 5. Anonymous

  @Ano Nymous, het toneelstukje Wie is De Mol zal toch ook wel een nieuw seizoen krijgen?

 6. Paddy

  Daarom ben ik allang afgehaakt bij Utopia. In het begin nog wel gevolgd, maar nu ik ben gestopt met kijken mis ik het totaal niet. Daarbij mis ik ook niks, want het gaat werkelijk nergens meer over. Van dat hele overleven en samenleving opbouwen is helemaal niks van terecht gekomen. Ze luieren alleen maar!

 7. Ano Nymous

  Vast wel, Anonymous 15.43. Maar wat heeft dat met shows als The Voice te maken?
  Wie is de Mol hoort een toneelstukje te zijn, om er achter te komen wie de mol is.
  Wie de Mol is hebben de programmamakers al afgesproken met desbetreffende persoon.

 8. Anonymous

  @Ano Nymous, ik begrijp het concept van Wie is de Mol maar waarom vindt er door IEDEREEN zoveel infantiele overacting plaats.

 9. Dus

  Die ‘comedy’ waar ze in speelt, die Cheers wannabe, dat vind ik pas te ver gaan

 10. Eduard

  Het zijn volwassen mensen die op deze manier bekendheid willen krijgen, dus van misbruik is geen sprake. Eigenbelang is hun drijfsfeer dus niet zeuren.

 11. Anti-Fox

  Utopia is voor leeghoofden bedoeld. Diegene met enige hersens in hun hoofd zijn al lang afgehaakt. Toch wel trieste conclusie dat we met zo’n 700.000 leeghoofden zitten. Te dom om niet door te hebben dat alles gemanipuleerd wordt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.