Anne-Mieke Ruyten vindt Utopia te ver gaan

Foto: Dirk-Jan van DijkOp de vraag wat ze te ver vindt gaan op televisie, wijst actrice Anne-Mieke Ruyten op realityshows als Utopia. Dat blijkt uit een interview met Avrobode. Volgens Ruyten gaan tv-makers soms te ver met de kandidaten in hun tv-shows. “Alles waarbij ik het gevoel heb dat kandidaten worden gemanipuleerd en geëxploiteerd door programmamakers, met name in realityprogramma’s, gaat te ver. Het begon ooit bij Big Brother maar volgens mij gebeurt er momenteel bij Utopia niet veel anders.

Kandidaten moeten tegen zichzelf in bescherming worden genomen, vindt Ruyten. “Er wordt dan wel gezegd dat die mensen vrijwillig meedoen en oud en wijs genoeg zijn, maar dat betwijfel ik weleens.

Zeker als zo iemand een uiterst persoonlijke onthulling doet voor de camera en dan iets zegt als: ‘Jij bent de enige tegen wie ik dit durf te vertellen.’ Dan denk ik: schatteke, weet je dan niet dat er een miljoen mensen meekijken?

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen