The Common Linnets terug op nummer 1

Foto: Dirk-Jan van DijkCalm After The Storm, het Songfestival-lied van Ilse DeLange en Waylon, is terug op nummer één in de Mega Top 50. Dat heeft AvroTros vandaag laten weten. Ruim 6 miljoen mensen zagen The Common Linnets zaterdag tweede worden op het Eurovisie Songfestival en dat heeft geleid tot veel downloads, streams en airplay voor hun song. “Heel erg tof dat gebeurtenissen als deze zo zichtbaar zijn in de Mega Top 50!“, zegt 3FM-dj Bart Arens over de populariteit van het duo. 

Calm After The Storm is niet alleen de meest gedownloade single van Nederland, maar ook de meest gestreamde. Daarnaast hebben radiostations het liedje heel vaak gedraaid.

Dat ook de albumtrack ‘Love Goes On’ van The Common Linnets binnenkomt in onze lijst, geeft aan hoe snel we met de Mega Top 50 ontwikkelingen in de muziek kunnen laten zien.

Op 22 maart 2014, vlak nadat Calm After The Storm in première was gegaan, stond de track ook al een week op nummer 1 in de lijst.

Een jaar geleden was Anouk de eerste die het voor elkaar kreeg om met een Nederlandse Songfestival-inzending de nummer 1-positie in de Mega Top 50 te bereiken. Haar Birds stond een week bovenaan nadat het in première ging en nog eens twee weken rondom het Eurovisie Songfestival.

Andere Nederlandse Songfestival-hits als Ding-A-Dong van Teach-In en De Eerste Keer van Maxine & Franklin Brown bleven hangen op nummer 3.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen