Publieke Omroep wilde Erland Galjaard als topman

Foto: EenVandaagDe Publieke Omroep heeft ‘onlangs’ geprobeerd om Erland Galjaard in te lijven als programmadirecteur. Dat vertelt de programmadirecteur van RTL vandaag in het AD. Galjaard zegt dat hij uiteindelijk ‘nee’ heeft gezegd tegen de aanbieding, mede omdat RTL veel succes boekt met maatschappelijke programma’s, zoals Obese en Uitstel van Executie. “Ik heb het niet gedaan. Daar moet alles over zes schijven langs bestuurtjes en stichtingsbazen. Hier schakel ik veel sneller.

Volgens Galjaard wilde de NPO hem hebben, juist vanwege titels als het omstreden Project P. “Wij voelen veel beter aan wat er speelt in de samenleving.

Lees het hele interview vandaag in het AD.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen