‘Niet overdreven veel Talpa op SBS 6’

Foto: EenVandaagHet beeld dat SBS 6 buitensporig veel titels van mede-eigenaar Talpa uitzendt, klopt niet. Dat stelt zenderbaas René Oosterman in vakblad Adformatie. Volgens Oosterman heeft John de Mol niet zó’n grote vinger in de pap. “Natuurlijk heeft John de Mol als aandeelhouder mede in SBS geïnvesteerd om een podium te kunnen bieden aan nieuwe formats uit zijn stal. Maar dat betekent niet dat we een doorgeefluik van zijn programma’s zijn“, zo vertelt hij. 

Er is veel diversiteit in de programmering, stelt hij. “Als ik naar de eerste vijf maanden van dit jaar kijk en de programma’s op een rij zet, dan is er niet overdreven veel van Talpa. Wij werken ook veel samen met Eyeworks, Noordkaap, Zodiak, Blue Circle, Endemol, et cetera.”

Het grootste succes van SBS 6 komt wel van Talpa. “Utopia is van Talpa en dat is natuurlijk wel de blikvanger voor SBS 6 geweest, de afgelopen maanden. Voor Talpa een enorm risico, maar het is geslaagd. Een aantal andere Talpa-producties niet, maar dat hoort bij het spel.

Utopia noemt hij de ‘game changer’ voor de zender. “Sinds we Utopia uitzenden, is de vooravond versterkt. We zijn er nog niet, maar we scoren nu in dat timeslot erg goed in 20-54. Het is een goede lead-in naar 20.00 uur.

In september wil Oosterman vooral uitpakken met de vooravond. Wat hij gaat doen, wil hij niet verklappen. “Maar wij gaan daar wel groeien.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen