Nederland 3: ‘Vertrek DWDD onderschat’

Foto: EenVandaagNederland 3 heeft het vertrek van De Wereld Draait Door onderschat. Dat zegt interim-netmanager Suzanne Kunzeler in een interview met De Telegraaf. DWDD-opvolgers StartUp en De Social Club zijn genadeloos geflopt. “Ik zal niet ontkennen dat we zeker in de vooravond een probleem hebben; het vertrek van DWDD is toch een beetje onderschat. We werken keihard aan een plan dat voor verbetering moet zorgen, maar meer kan ik daar nu nog niet over zeggen“, vertelt ze.

Het is niet één en al drama, benadrukt Kunzeler. “Nederland 3 doet het nog steeds hartstikke goed in de doelgroep jongeren en dat succes zien we op een heleboel vlakken terug. Proefkonijnen – waar op tv alleen al zo’n 800.000 mensen naar kijken – staat in de top 10 van Uitzending Gemist, net als bijvoorbeeld de Nederland 3-programma’s Penoza of Feuten.”

En dat is niet de enige succestitel. “PowNed heeft op Facebook meer fans dan DWDD of 538. De website van NOS op 3 trekt maandelijks 650.000 bezoekers, dat is ontzettend veel.”

Nee, wij gaan niet stoppen zoals met BBC Three gebeurt, want Nederland 3 is ook de etalage voor onze multimediale strategie“, besluit ze. “Misschien is voor het grote publiek de impact van al die andere platforms niet altijd even goed zichtbaar, maar wij zijn daar wel hartstikke trots op.”

DWDD verhuisde begin dit jaar van Nederland 3 naar Nederland 1. De derde publieke zender krijgt straks nóg een klap te verwerken, nu het late avond-programma PowNews ophoudt te bestaan als dagelijks programma.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen