Half miljoen kijkers voor aangepast Project P

Geplaatst op Tue 20 May 2014 om 12:07

De veelbesproken vierde aflevering van Project P trok maandagavond precies 500.000 kijkers naar RTL 5, goed voor een marktaandeel van 8,1 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De slotuitzending van Project P ging over pesterijen op het Einstein Lyceum in Hoogvliet. De school besloot naar de rechter te stappen, die bepaalde dat RTL 5 de op de school in het geheim gemaakte opnames niet mag uitzenden. Daarom kwam het met een aangepaste versie.

RTL wilde het verhaal van de 12-jarige gepeste Patrick toch vertellen en besloot daarom om van het originele format af te wijken.

De eerste drie Project P’s trokken respectievelijk 700.000, 677.000 en 732.000 kijkers. Er komt vermoedelijk geen vervolg.
29 Reacties op “Half miljoen kijkers voor aangepast Project P”


 1. Gert

  Wat een uiterst laffe school zeg, dat Einstein Lyceum. De naam “Einstein” verdienen ze niet, want enige intelligentie is niet te bespeuren bij de schoolleiding.

  Opvallend ook hoe deze school de waarheid in pacht denkt te hebben. Er zijn vier afleveringen geweest. Bij de eerste drie liep het zo:

  -Kind wordt gepest.
  -Project P laat kind de pesterijen filmen.
  -Klasgenoten zien het beeldmateriaal, schrikken en zien in dat het beter moet.
  -Na 2 à 3 maanden wordt gekeken of het pesten echt gestopt is en dat blijkt zo te zijn.

  De laatste aflevering verliep zo:

  -Kind wordt gepest.
  -Project P laat kind de pesterijen filmen.
  -Klasgenoten zien het beeldmateriaal, schrikken en zien in dat het beter moet.
  -Einstein Lyceum zoekt media op en neemt gerechtelijke stappen.
  -Kind en zijn ouders wordt de zwarte piet toegespeeld en hij mag de klas niet meer in.
  -Klasgenoten wordt verteld dat het kind fout zat en de klas keert zich weer tegen hem.
  -Kind moet van school af.

 2. @

  Dit is het gevolg van het gedrag van de schoolleiding.

  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/einstein-lyceum-beklad-na-project-p

 3. Anonymous

  Het Einstein Lyceum is een schandalige school. Zij presenteren zich als slachtoffer, ook bij de bekladdingen, terwijl zij dit veroorzaakt hebben.

  Dankzij het Einstein Lyceum is dit programma dat een belangrijke maatschappelijke functie had kapot gemaakt. Ook een schande dat scholen die eerst wel meewerkten het slechte voorbeeld zijn gaan volgen van het hooghartige Einstein Lyceum en de huichelachtige ouders van de daders.

 4. Astrid

  Kun je nagaan op wat voor goede school die eerste kinderen zaten. Leraren en congierges die duidelijk betrokken waren en ook met het pestgedrag op hun school in de maag zaten. Ze probeerden er wat aan te doen, maar je kunt niet overal zijn. Zij waren ook sceptisch toen er contact met hen werd opgenomen door Johnny, maar eveneens blij met de hulp. Wat een contrast met die ijzige types van het Einstein Lyceum. Je kind zal er maar op zitten.

 5. Mark

  School niet de schuld geven, maar de directeur die een aantal malen bij Nieuwsuur te gast was met zijn hersenspinsels over hoe hij het allemaal beter weet. Echt zo’n lulletje rozenwater die vroeger ook gepset is. En zo neemt ie wraak. Heeft dus helemaal niet het beste voor met de leerlingen en denkt het allemaal beter te weten.

 6. Mark

  School niet de schuld geven, maar de directeur die een aantal malen bij Nieuwsuur te gast was met zijn hersenspinsels over hoe hij het allemaal beter weet. Echt zo’n lúlletje rozenwater die vroeger ook gepest is. En zo neemt ie wraak. Heeft dus helemaal niet het beste voor met de leerlingen en denkt het allemaal beter te weten.

 7. Anonymous

  Ook een dwaas van een rechter met zijn dwangsom.

  Zeker zo’n eentje die daders strafvermindering geeft als ze herkenbaar in de media zijn gebracht.

 8. Jan Janssen

  Bij veel rechters zit een steek los. Zowel privé als zakelijk.

 9. hihi haha

  @@
  Tue 20 May 2014 om 13:16

  Niet goed te praten, maar ze hebben het wel over zichzelf afgeroepen met hun eigen niet goed te praten gedrag.

 10. Thumbs up, Phil

  https://pbs.twimg.com/media/BoDuehlIYAAeST0.jpg:large
  https://pbs.twimg.com/media/BoDuef4IUAADPCp.jpg:large
  https://pbs.twimg.com/media/BoDufq9IEAAMqIQ.jpg:large
  https://pbs.twimg.com/media/BoDufvLIMAEr_Nt.jpg:large

  Aan de spelling te zien zijn de daders leerlingen aan het Einstein Lyceum.

 11. bart2

  Lekker makkelijk om de school te geven. Het bekladden is een gevolg van de aangepaste uitzending. Dit is niet goed te praten want de belastingbetaler kan weer betalen. Begin eens bij de ouders; hier wordt veel door goed gepraat…”mijn zoon/ dochter doet zoiets niet”….. Dus wel. Ik ben ook van mening dat speciale pestprogramma’s die worden aangeboden, binnen- of buiten de school, een veel betere uitwerking heeft. Dit kun/moet je als school organiseren. Mij stoort het dat er geheime filmpjes worden gemaakt. Dit is niet toegestaan. Je vraagt bovendien erom dat straks geen enkele leerling meer een mobiel mee mag nemen naar school. Uiteindelijk werkt dit maar tijdelijk of zelfs niet.
  Ouders mogen dus ook op hun verantwoordelijkheid gewezen worden. Maar dan moeten ze ook op komen dagen bij de hulp die geboden wordt. Ik heb gemerkt dat dit vaak maar net iets meer dan de helft is van de ouders in de klas. Jammer.

 12. Geboren Atheïste

  U zoekt een school voor uw pestende kind? U wilt garantie dat zelfs een rechter uw kind niet aanpakt? Het Einstein lyceum!

 13. Adam Koops

  Misschien moeten ze het vak Wanbeleid gaan geven op die school? Ze zijn er duidelijk goed in.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22644764/__School_beklad_na_pestprogramma__.html

  “Ook het telefoonnummer van de directeur is via internet verspreid. Hij wordt daardoor continu lastiggevallen.”

  Hilarisch!

 14. keeper

  Was dat die school waarvan de rector even bij Nieuwsuur het jochie het predikaat ‘te dom voor de school’ gaf en zei dat ze ‘m daarom – en dus helemaal niet vanwege dat pesten – van school gingen sturen?

 15. Sandra

  Erg dat scholen zo in NL kunnen reageren. Ze zouden aan de kant van het slachtooffer moeten staan. Maar de school gaat vervolgens naast de pesters staan. Dan ben je niet echt goed bezig.

 16. Jerry Enschede

  Goeie pr voor het Einstein Lyceum ook. Goed aangepakt. Kudos!

 17. Anonymous

  Als het op tv komt , daar gaat het om ,is het probleem zeker opgelost,nee dus en dit moet ook niet op TV.

  Advies aan de scholen zoek een of twee vrijwilliger die toezicht houden en dit melden .

 18. Han Hanssen

  @Anonymous 19:33

  Wie heb jij horen zeggen dat het zou zijn opgelost als het op tv komt? Klets niet zo achterlijk uit je nek en richt je op de feiten. Of werk je bij dat verrekte Einstein Lyceum? Ga je dan maar in een hoekje schamen. En vlug wat!

 19. ReLdeL

  Ga je dan maar in een hoekje schamen?
  Je spreekt goed Nederturks hoor. Bravo!Hannibal….. prutser!!
  Hahaha!

 20. bart2

  @Han…
  Kijk.. doordat je dit taalgebruik al normaal vindt, denken veel kinderen ook dat dit normaal is. Geef zelf eens het goede voorbeeld…het zijn de kleine dingen die het hem doen… een betere wereld begint bij jezelf!

 21. Han Hanssen

  @ReLdeL

  Ben jij serieus zo dom dat je denkt dat alleen “Ga je dan maar in een hoekje zitten / staan / liggen schamen” correct is? Ga je diep schamen, schoolverlater. Een ander uitlachen terwijl je zelf (niet: jezelf) keihard voor gek staat … Veel dommer kom je ze niet tegen op het net.

 22. bart2

  Dit bedoel ik nou….geen voorbeeld…

 23. Einstein Lyceum

  bartje, wat zeur je? kom anders effe bei ons op school om onze leerlingers de les te lezen. de gepeste leerlingers wel te verstaan natuurlijk, want de pesters hoeve niet aangesproken te worden. die koestern wij

 24. ReLdeL

  Bartje verwekt voor een kwartje.

 25. Woody

  Dit hebben ze fantastisch aangepakt op die school. Echt een knap staaltje PR. Die zogenaamde directeur die privacy zo hoog in het vaandel heeft staan dat hij op de nationale tv alles uit de doeken doet over het slachtoffer. Geloofwaardige, betrouwbare schoolleiding… NOT!

 26. bart2

  Einstein Lyceum 23.18, je hebt mijn bericht niet goed gelezen! Lees het nog eens en denk dan nog eens na over wat voor een reactie je plaatst….

  Reldel; zegt iets over jezelf….

 27. ReLdeL

  Bartje, hij begon als een kwakje.
  Was het in een doek ipv in een griet
  dan leefde hij nu niet.

 28. Freebooter

  Hebben ze hun pr-persoontje Petra Verheij al ontslagen?

 29. dildo

  Dat schooltje probeert te redden wat er te redden valt. Tevergeefs.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.