FOX wil oefeninterlands Oranje doorverkopen

FOX wil af van de rechten voor het uitzenden van de oefeninterlands van het Nederlands elftal. Dat heeft een woordvoerder van de zender vandaag bevestigd aan Volkskrant.nl. FOX kaapte die rechten in november weg bij SBS, maar heeft geen interesse meer. “Omdat we de focus van onze algemene zender verleggen, minder sport, meer series en films, willen we de Oranje-duels doorverkopen aan een andere zender. Dit doen we uiteraard in nauw overleg met de KNVB.

Voetbalbond KNVB sloot in november nog een vierjarige deal met FOX voor het uitzenden van de vriendschappelijke wedstrijden. Onderdeel van de deal waren ook de wedstrijden van Jong Oranje en het vrouwenvoetbal.

FOX is eigenaar van de rechten van de Eredivisie. Het oorspronkelijke plan was om de samenvattingen vanaf komend seizoen zelf uit te gaan zenden, maar dit voorjaar gunde ze de rechten voor nog eens drie jaar aan de NOS.

Erg weinig mensen kijken naar FOX. De tv-zender stopt dan ook met haar twee sportprogramma’s FOX Sport Centraal en FOX Voetbal.

FOX wil nu een ‘brede, algemene entertainmentzender’ worden. “We blijven doorgaan met de series die we nu al uitzenden, zoals The Walking Dead en Ripper Street, maar gaan ook kijken naar andere rechten van populaire series die nu nog bij andere zenders liggen.”

De vriendschappelijke wedstrijden van Oranje zijn tot dit seizoen nog te zien bij SBS 6.

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen