The Kik: ‘DWDD leerzamer dan rockacademie’

Foto: Nick van OrmondtDave von Raven is dankbaar voor het podium dat zijn band The Kik krijgt van Matthijs van Nieuwkerk. Dat zegt de zanger vandaag in het AD. The Kik was één seizoen de huisband van DWDD. “Tekstueel heb ik er veel van geleerd. Moest ik in een poep en een scheet een tekst schrijven die past bij een item over de tegenvallende kijkcijfers van SBS 6: dat was best hard werken. Kortom: zo’n jaartje de huisband zijn van DWDD is leerzamer dan vier jaar zwoegen op de Rockacademie.

Het is geen gemakkelijke taak, benadrukt Von Raven. “In DWDD werden we geacht bij elk item een cover met een Nederlandse tekst te brengen. Daardoor zijn we ons echt gaan verdiepen in popnummers waar we normaal gesproken nooit naar luisterden.”

Hij noemt Billy Joels Pianoman als voorbeeld. “Dat heeft ons duidelijk doen beseffen dat we meer kunnen dan vrolijke, lo-fi beatnummertjes met een vierkwartsmaat.

Daarnaast zorgde DWDD er ook voor dat we ons konden tonen aan een immens publiek, dat heeft onze carrière een flinke duw gegeven“, besluit hij.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen