Songfestival-travestiet bij Carlo en Irene

Conchita Wurst, misschien wel de meest besproken kandidaat van het komende Eurovisie Songfestival, schuift vandaag aan bij Carlo Boszhard en Irene Moors in Life 4 You. Dat heeft het RTL 4-programma bekendgemaakt. De 25-jarige Wurst, geboren als Thomas Neuwirth, is dit jaar de Oostenrijkse inzending voor het Songfestival. “Dat deze vrouw de meest opvallende verschijning zal worden is zo goed als zeker“, aldus de redactie van de talkshow op RTL 4.

Wurst, die in Kopenhagen het liedje Rise Like a Phoenix zal zingen, is momenteel in Nederland vanwege Eurovision in Concert. Dat jaarlijkse concert in aanloop naar het Songfestival vond gisteren plaats in de Melkweg.

De Oostenrijkse act doet veel stof opwaaien bij conservatieve landen als Rusland en Wit-Rusland. Zij vinden een travestiet in de show veel te ver gaan. 

Conchita is een travestiet met baard om zo een symbool te zijn voor tolerantie en acceptatie. In zijn tienerjaren werd hij erg gepest.

Life 4 You begint om 17.25 uur op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen