Renate Gerschtanowitz kijkt series niet lineair

Foto: Elvin BoerHaar werkgever SBS programmeert nog altijd vele buitenlandse dramaseries, maar Renate Gerschtanowitz kijkt die veel liever on demand. Dat vertelt ze in Mikro Gids. Gerschtanowitz houdt niet van eens per week een aflevering kijken op een vast moment. “Series worden hier gretig bekeken, vooral wanneer het mij uitkomt, dus Netflix vind ik top! Ik ben groot fan van House of Cards, een serie over intriges in de Amerikaanse politiek. Kevin Spacey speelt fantastisch“, aldus het tv-talent.

House of Cards is een exclusieve serie van Netflix, dat onbeperkt films en series aanbiedt voor een klein bedrag per maand. Spacey speelt de hoofdrol. “De kijker toespreken op camera, zoals hij doet, voelt alsof je als een vlieg op de muur meekijk in het Witte Huis.”

Gerschtanowitz heeft ook Mad Men uitgeprobeerd. “Ik ben echt heel enthousiast begonnen aan Mad Men, maar ik kom er niet doorheen. Het is mooi gemaakt, goed gecast, maar ook zóóóó traag. En ik ben op een gegeven moment ook gestopt met Grey’s Anatomy, want ik werd een beetje gestoord van Meredith Grey en haar gezeur over wel of niet met McDreamy.”

Op tv kijkt ze vooral niet-series. “Voor de documentaires van Louis Theroux maak ik graag tijd. Hij stapt in werelden waarnaar iedereen nieuwsgierig is. Hij schuwt bij controversiële onderwerpen geen enkele vraag, maar laat de geïnterviewde wel altijd in zijn waarde. Hij toont oprechte interesse, maar soms ook weerzin.

En er zijn ook dingen ze absoluut níet kijkt. “Naar Dit Is Mijn Lijf kan ik niet kijken. Moeilijk, zo’n spreekuur op tv! Ik begrijp dat mensen wanhopig kunnen zijn met hun kwalen, maar om je dan zo bloot te geven op de landelijke televisie.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen