Pauw & Witteman en Humberto aan elkaar gewaagd

Pauw & Witteman en RTL Late Night blijven aan elkaar gewaagd. Tien weken na de winterstop staat de tussenstand 5-5 als het gaat om het hoogste weekgemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De VARA-talkshow van Jeroen Pauw en Paul Witteman trok deze week gemiddeld 778.000 kijkers naar Nederland 1, terwijl Humberto Tan op RTL 4 gemiddeld 813.000 kijkers wist te vermaken. Vorige week waren de rollen juist omgedraaid en won de VARA.

De weekgemiddeldes van Pauw & Witteman en RTL Late Night ontlopen elkaar nauwelijks. Sinds de winterstop lagen die nooit meer dan 100.000 kijkers uiteen.

RTL Late Night is in korte tijd een volwaardige concurrent geworden van Pauw & Witteman. De VARA-talkshow heeft haar kijkerspubliek aanzienlijk zien slinken, terwijl Tan juist veel kijkers heeft gewonnen.

Overigens is het marktaandeel van Pauw & Witteman, dat tussen elf en twaalf uitzendt, veel hoger dan dat van RTL Late Night, dat tussen half elf en half twaalf te zien is. Zo kwam P&W vrijdag uit op 23,8 procent en RTL Late Night op 16,7 procent.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen