Paul Witteman: ‘Geen competitie met Humberto’

Foto: Leendert van JansenPaul Witteman ziet de talkshow RTL Late Night van Humberto Tan niet als competitie. Dat zei hij woensdag in De Wereld Draait Door. Volgens Witteman zijn de verschillen tussen Pauw & Witteman en RTL Late Night groot. “Wat me de afgelopen tijd gestoord heeft is dat ik het een makkelijke vergelijking vind om naar de kijkcijfers te kijken en te zeggen: ‘Oh, vandaag wint die.’ Het is helemaal geen competitie. Het is een ander programma, dat een ander publiek wil bereiken.

Ook inhoudelijk verschillen de programma’s veel, aldus Witteman. “Het heeft vrijwel geen politici aan tafel, terwijl dat onze core business is. Het tijdstip is zelfs niet eens hetzelfde.”

Toch heeft Pauw & Witteman sinds de start van RTL Late Night veel kijkers verloren. “Dat was aanvankelijk wel even schrikken, maar aan de andere kant is het ook de wet van de bakker. Als je een straat hebt met een bakker die honderd broden verkoopt en er een nieuwe bakker bij komt, dan verkoop je automatisch minder broden. Zo simpel is dat.

Tan prikkelde Witteman wel om het beter te doen. “Je wil scherper worden, natuurlijk. Ik vond het wat dat betreft ook heel goed om af en toe naar Humberto te kijken en dan te horen en te zien wat hij anders doet dan wij en waar je eventueel een lesje uit kunt trekken. Kan het frisser, kan het anders?”

Toch koos Pauw & Witteman vooral voor de tegenstelling, aldus Witteman. “We hebben de entertainmentonderwerpen een beetje bij Humberto gelaten, als we al die vrijheid hadden. Ik zou zeggen: hou die verdeling in stand. Zorg dat dat programma bij RTL blijft wat het is en zorg wat Jeroen gaat doen verschilt.”

Gisteren maakte de VARA bekend dat er in mei na acht jaar een eind komt aan Pauw & Witteman. Jeroen Pauw gaat solo door met een eigen talkshow.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen