Jeroen Pauw: ‘Niet ons beste seizoen’

Jeroen Pauw vindt dat Pauw & Witteman momenteel niet zijn beste seizoen heeft. Dat zei de presentator gisteren in De Wereld Draait Door. Pauw vindt dat de kritiek op zijn talkshow klopt. “We gingen echt naar beneden. Niet alleen in cijfers, maar we waren ook uit vorm. Je kunt in vorm zijn en dan loopt alles lekker, dan zijn er precies de juiste gasten en is er aan tafel een dynamiek. Soms is dat er gewoon niet. Ik had het gevoel dat ook dat aspect er nog eens bij kwam het laatste seizoen.

Het voelde niet goed bij Pauw. “Ik dacht: we hebben het gewoon niet, het is net niet lekker genoeg. Af en toe nog wel, maar te vaak niet. Als je dan ook ziet dat dat meetbaar is en er berichten verschijnen dat het wel vrolijker zou mogen, dan denk je ook vaak: het mag ook wel wat vrolijker. Wat sneller, wat optimistischer.”

Pauw steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. “Het is zo dat ons eigen programma niet het beste seizoen heeft gehad het laatste seizoen.

Hij deelt complimenten uit aan de nieuwe concurrent Humberto Tan. “Ik ben niet zo onder de indruk geraakt van het aantal kijkers dat wij zijn kwijtgeraakt per se aan Humberto, want ik ben wel onder de indruk wat Humberto in vrij korte tijd met zijn programma heeft bereikt.”

Tan heeft in een heel korte periode een groot publiek aan zich weten te binden, aldus Pauw. “Je ziet ook dat het programma steeds beter wordt wat hij maakt. Dat gaat daar allemaal goed. En dat ging het bij ons eigenlijk niet. Wij waren een vliegtuig dat zeven jaar lang nog steeds aan het stijgen was. We zitten nog wel in de lift, maar iemand heeft op het verkeerde knopje gedrukt.”

Nu Paul Witteman stopt met Pauw & Witteman, gaat Pauw solo verder. Pauw heeft zekerheid tot januari 2015, maar dan ligt alles weer open. Zo wil de KRO-NCRV een dagelijkse late night-show met Eva Jinek.

Pauw weet ook niet hoe de toekomst eruit ziet. “Dat weet ik niet zo goed. Ik heb een afspraak met de VARA. Zij zeiden tegen mij: ‘In elk geval een aantal seizoenen.’ Ik heb ook niet de ambitie om iets voor een half jaar te doen.”

Officieel wordt ons programma echter elk jaar weer opnieuw geplaatst, ook De Wereld Draait Door. Je bent afhankelijk van degene die jou die plek geeft.”

 

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen