Catherine krijgt nachtmerries van Opsporing Verzocht

Foto: Roy BeuskerCatherine Keyl werd behoorlijk angstig van het programma Opsporing Verzocht, dat ze in 1985 een jaar lang heeft gepresenteerd. Dat vertelt de presentatrice in VARAgids. Keyl was nooit fan van Opsporing Verzocht. “Het was vreselijk. Een jaar was meer dan genoeg. We brachten een zaak van een insluiper die een meisje had verkracht en daarna vermoord. Ik hoorde alle details en durfde een jaar lang niet meer met open raam te slapen“, vertelt de voormalig televisiester.

Ze kreeg er nachtmerries van. “Ik vond dat zo’n eng programma en ging overal moordenaars zien. Ik kijk er zelfs nu nog niet naar.

In dezelfde tijd presenteerde Keyl ook het middagprogramma Service Salon. “Fons van Westerloo stelde me de keus: of Service Salon of wegwezen. Ik vond het in het begin echt ver-schrik-ke-lijk om te doen. Ik was gewend journalistiek werk te maken in de hitte van de strijd en hier zat ik opeens achter een theepot met bloemen.

Maar ja, er moest een hypotheek betaald worden. Als ik er nu op terugkijk denk ik wel dat het een baanbrekend programma was. Ik durf rustig te stellen dat veel magazines van nu een afgeleide zijn van Service Salon.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen