Catherine Keyl: ‘Dagelijkse tv woont je helemaal uit’

Foto: Roy BeuskerCatherine Keyl blijft bij het standpunt dat dagelijkse televisie niet meer in haar leven past. Dat heeft ze laten weten op Radio 2. Keyl zou een aanbod voor elke dag op tv weigeren. “Het klinkt misschien onaardig, maar ik mis het eigenlijk niet. Ik ben blij dat ik niet meer dagelijks een programma heb. Ik heb vijftien jaar dagelijks televisie gemaakt. Ik heb er enorm van genoten, maar nu is het tijd voor anderen. Ik vind het heerlijk om af en toe een programma te doen, zoals voor het goede doel.”

Mensen thuis weten niet hoe zwaar tv-maken is, aldus Keyl. “Je wordt helemaal uitgewoond. Mensen hebben geen idee hoe heftig dat is. Je moet altijd boeken lezen van tevoren, films kijken en uitgebreid interviews voorbereiden. Je bent dag en nacht aan het werk.”

Toch vindt ze het jammer dat haar RTL 4-talkshow Catherine nooit een opvolger heeft gekregen. “Het is jammer dat zo’n programma er niet meer is. Het is er gewoon niet meer. De stem van het volk mis je daardoor op tv.”

Misschien ga ik het wel wekelijks doen. Dat zou ook nog kunnen.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen