Peter R. de Vries recenseert Smeris in DWDD

Foto: SBSPeter R. de Vries zit vanavond in de maandelijkse media-uitzending van De Wereld Draait Door. Hij recenseert er de politieserie Smeris met Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge. Dat heeft de VARA vandaag laten weten. De Vries zorgde in januari voor flink wat hilariteit toen hij op Twitter de tv-serie The Killing bekritiseerde. Daarna vroeg DWDD hem om de serie True Detective te recenseren en vanavond is het veel bekeken Smeris van BNN-VARA aan de beurt. 

De tweet van De Vries ‘Was begonnen aan serie ‘#TheKilling‘, maar de schrijver heeft kennelijk nog nooit een echt moordonderzoek meegemaakt. Jammer, snel gestopt’ is inmiddels legendarisch.

Vele twitteraars parodieerden de tweet. “Was begonnen aan Homeland, maar schrijver is blijkbaar nooit ontvoerde soldaat-terrorist geweest. Jammer, snel gestopt“, twitterde Alexander Klöpping bijvoorbeeld.

En ene Sebastiaan: “Was begonnen aan Spongebob, maar schrijver heeft blijkbaar nooit in een ananas diep in de zee gewoond. Jammer, snel gestopt.”

Vanavond mag De Vries dus laten weten wat hij vindt van Nederland 3’s Smeris. De kijkers vinden het in elk geval leuk, want de eerste twee afleveringen trokken meer dan 900.000 kijkers.

De andere gasten in DWDD zijn Marc-Marie Huijbregts, Leona Philippo en tv-recensenten Hans Beerekamp en Jean-Pierre Geelen.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen