Jan Slagter tegen hoofdredacteuren bij NPO

Foto: MAXMAX-baas Jan Slagter vindt het plan van de Raad voor Cultuur om hoofdredacteuren aan te stellen die bepalen wat er wordt uitgezonden bij de Publieke Omroep, niet goed. Dat vertelt hij vandaag in de Volkskrant. “Ik ben ervan overtuigd dat Moeder Ik Wil Bij De Revue nooit was gemaakt met dit plan van de Raad. Die serie is gemaakt vanuit de missie van MAX: nostalgisch. Een algemene hoofdredacteur zonder binding met onze doelgroep had daar niets in gezien.

NTR-baas Paul Römer denkt er hetzelfde over. “Ik heb vraagtekens bij de hoofdredacteuren. De huidige constructie met netcoördinatoren werkt ook goed.

Er zijn in Nederland ongeveer 750 tv-producenten, weet Römer. “Die hebben nu acht omroepen waar ze terecht kunnen, acht voordeuren naar het bestel. gaat de communicatie beter worden als ze allemaal via dezelfde hoofdredacteuren binnen moeten komen?

Elk genre krijgt in het plan van de Raad een eigen hoofdredacteur. Voorstellen op het gebied van amusement zullen bijvoorbeeld steeds beoordeeld worden door één hoofdredacteur.

De omroepen worden in het plan van de Raad productiehuizen, die net als producenten als Endemol en IDTV programma’s kunnen aanleveren.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen