Wendy: ‘Erland en ik bedrijven topsport’

Wendy van Dijk vergelijkt zichzelf en haar liefdespartner Erland Galjaard, tv-baas bij RTL, met topsporters. Dat blijkt uit een interview in Mikro Gids. Van Dijk houdt de balans in haar gezin goed in de gaten. “Als ik naar Erland kijk: die is al zo veel jaar zo aan het pieken. Met zo veel succes. Dat is zo knap, maar het is wel topsport wat wij bedrijven. Daarom zeg ik: focussen, af en toe wat laten schieten. Van honderd projecten tegelijk word ik niet gelukkig“, zo laat de RTL 4-ster weten.

De televisiester heeft het zwaar. “Het opnemen van Moordvrouw, hoe fantastisch ik het ook vind, is altijd een van de zwaarste periodes van het jaar. Ik ben dan al de deur uit voordat de kids naar school gaan en als ik ’s avonds terugkom, kan ik ze nog net in bed liggen.

‘Gefocust leven’ is het doel van Van Dijk. “Niet te veel aanhalen, de dingen die je doet goed doen en ondertussen genoeg tijd houden voor Erland en de kinderen.

Haar jongste is bijna vier. “Dat brengt me wel eens in een spagaat. Ik voel dat ik nog zo veel te ontwikkelen heb, maar dat kost ook zóveel tijd. Het is bij ons thuis nog gewoon spitsuur. Ik zie Linda de Mol fantastische stappen zetten, maar haar kinderen zijn al wat ouder.

Ik denk dan: joh, het komt allemaal nog wel, houd die balans. Het kan niet alleen om mij draaien. Wil ik ook niet. En ik doe al zo veel. Maar alles wat ik nieuw aanpak heeft de consequentie dat ik van iets anders afscheid moet nemen.

Het is zo’n uitdaging om mijn agenda goed te houden, dat we echt per jaar moeten kijken: wat doe ik nu?

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen