Floortje durfde niet op reis voor Einde Van De Wereld

Geplaatst op do 27 feb 2014 om 16:01

Floortje Dessing heeft lang niet gedurfd om de reisserie Floortje Naar Het Einde Van De Wereld op te nemen. Dat vertelt ze in Mikro Gids. Dessing bedacht de serie twee jaar geleden, maar werd kort daarna ernstig ziek. “Ik dacht toen: dat einde van de wereld moeten we maar even in de koelkast zetten, want daar zijn weinig ziekenhuizen“, aldus de tv-ster, die zich erna op korte reizen stortte. “Tot ik me sterker voelde en dacht: wacht even, dít programma zou ik maken, niet een aangepaste versie.

Toen ging bij Dessing de knop om. “Vanaf dat moment kon ik het loslaten. Hoe ver weg we ook waren, ik heb nooit paniek gevoeld. Ik kreeg weer vertrouwen in mijn lijf en verloor de angst dat het gedaan was met verre reizen.”

Ook in dat opzicht heeft dit programma me veel gebracht“, besluit Dessing.

Floortje Naar Het Einde Van De Wereld is het meest succesvolle tv-programma uit haar carrière. Er keken de afgelopen weken gemiddeld 1,8 miljoen mensen.
9 Reacties op “Floortje durfde niet op reis voor Einde Van De Wereld”


 1. JaJa

  Mooi programma.

 2. LD

  Ja, dengue en dientengevolge nierfalen hakt er flink in. Ze is nu terug met prachtige cijfers.

 3. Freek

  Zet het op Ned.3, waar 3 op Reis ook staat, en er zijn 1 miljoen in slaap gevallen kijkertjes minder.
  Selectief kijkgedrag noemen we dat, vastgeroest aan 1 NSO zender.

 4. Jolien

  Ben ik Niet met je eens! Je ziet dingen die je normaal nooit ziet, je moet ervan houden. Veel NL’ers houden er dus van. Ik vind voorprogramma widm dit jaar niet meer leuk, de molstreken worden allemaal achter de schermen bedacht en uitgevoerd. Sinds ik dit besef vind ik het een neppe serie.

 5. variabel

  Het allerbeste voor Floortje. Daar blijft het bij want dat programma zie ik niet zitten.

 6. JaJa

  Freek heeft het programma niet gezien. Is erg mooi en integer gemaakt. En ja… wat een dooddoener om te zeggen dat het op 3 minder scoort. Duh… dat geldt voor ieder programma. Dat zegt iets over de zender, niet per se iets over een programma zelf. Gaat dus mank.

 7. Anoniem

  Hetzelfde kun je zeggen van de RTL-4 kijkers. Velen kijken enkel naar deze zender omdat ze geen diepgang hebben of willen krijgen.

 8. Anoniem

  Mooi programma, leuke presentatrice.

 9. Anoniem

  Diepgang bij de NPO? Sorry hoor, maar daar klopt helemaal niets van. De NPO geeft een eenzijdige mening of visie, die behoorlijk gekleurd is.

  Als u diepgang wilt hebben, dan moet je echt naar de digitale zenders. Mooie programma’s zonder teveel propaganda.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.