Lijsttrekkersdebat Pauw & Witteman niet in trek

Geplaatst op vr 28 feb 2014 om 10:17

Foto: VARA

Het eerste grote lijsttrekkersdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen trok donderdagavond weinig kijkers naar Pauw & Witteman. De uitzending op Nederland 1 was goed voor 697.000 kijkers en 20,4 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het debat met Alexander PechtoldHalbe ZijlstraEmile RoemerSybrand Buma en Diederik Samsom kwam terecht op de achttiende plaats in de dagelijkse top 25 van meest bekeken programma’s.

Pauw & Witteman trok veel minder kijkers dan gewoonlijk. De afgelopen vier weken keken er gemiddeld 864.000 mensen naar het programma.

De VARA-talkshow was donderdag wel sterker dan RTL Late Night. Daar keken 619.000 mensen naar.
26 Reacties op “Lijsttrekkersdebat Pauw & Witteman niet in trek”


 1. Anoniem

  20,4 % marktaandeel weinig? 14,9 % m.a. voor de hele zender RTL4, dat is pas weinig.

 2. Mickey

  Mensen zijn die bejaardensoos met luierverkopers meer dan zat.

 3. JaJa

  Stukje gezien. Wat hadden de heren het naar hun zin. Ze mochten hun toneelstukje opvoeren. Handenwrijvend van opwinding stonden ze tegenover elkaar. Onder het mom van gemeentebelangen probeerden ze zich landelijk te profileren. Amateurtoneel ten top. Ik stem lokaal.

 4. Anoniem

  Rood en Roder kan je het beter noemen of Links of Linkser

 5. ton

  Vreselijk! De arrogantie en zelfvoldaanheid ten top. Stem ‘lokaal’ aub, mensen, en gun de partijen die bij P&W waren geen enkele stem…..

 6. NA

  Pauw en Witteman is het niet meer.

 7. Anoniem

  Pauw & Witteman hebben hun tijd gehad.

 8. parker

  Het leek gisteren wel een kijkers staking, er is heel weinig tv gekeken alleen wie is de mol had goede kijkcijfers

 9. Mousy

  Dergelijk debat heeft alleen “nut/zin” bij landelijke verkiezingen. Alhoewel, ze doen toch uiteindelijk niet wat ze beloven, maar dat terzijde.

  Bij deze Gemeenteraadsverkiezingen lijkt het mij zeer verstandig te kijken naar de plaatselijke partijen wat deze in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Want er komt nogal wat op de Gemeentes af, die uiteindelijk een zeer grote invloed hebben op de inwoners. Dus hoe gaan betreffende partijen hiermee om.

  Maar ja, of zij (plaatselijke partijen) hun beloftes zullen nakomen, dat blijft in de politiek altijd EEN GROOT ? (vraagteken)

 10. D@@N

  Het was eerder een Amsterdam-debat…

 11. Anoniem

  Tsja, gemeenteraadsleden zijn niet interessant om vriendjes mee te worden voor P&W, die hebben toch niks over de NPO te zeggen.

  Hoe moeilijk kan het zijn, al doe je alleen de grote steden maar, om de lijstrekkers voor de gemeenteraad te laten debateren. 2 weken lang voor de verkiezingen, heb je toch al 10 grote steden te pakken.

  Ik wed dat er dan heus wel gekeken werd.

 12. Björn

  @ton;
  Helemaal mee eens!

 13. Jantje

  Normaal erg geïnteresseerd in politiek met dit soort debatten hangen ne zo de keel uit. Het gaat werkelijk nergens over alleen maar verbaal elkaar wat vlegen af vangen.

 14. Feestbeesten Post

  walgelijke mensen die 2 !

 15. Anoniem

  Op lokalen stem ik nooit dat zijn mensen die bij een normale partij niet aan de bak komen.

  Anonymous
  Fri 28 Feb 2014 om 11:44 ik ga niet naar een debat kijken van een stad waar ik niet woon dus heel lage kijkcijfers.

 16. Huiskamer

  Wat een lachwekkende vertoning. Mensen die een kunstje uitvoeren moeten onze vertegenwoordigers zijn. Om te huilen.

 17. RJ

  Anonymous 12:49 Op lokalen stem ik nooit dat zijn mensen die bij een normale partij niet aan de bak komen.

  Dat is toch wel de meest stompzinnige opmerking van de dag. Gefeliciteerd.

 18. Bamibal

  als Wilders er nog was dan was het een betere uitzending , nu was het saai

 19. Anoniem

  Het schijnt na afloop van P&W heel gezellig te zijn geweest, sindsdien heeft mandekken een nieuwe betekenis.

 20. Anonymous

  De politiek heeft er zelf voor gezorgd dat de mensen een dergelijk debat massaal overslaan. We hebben het allemaal al eens gehoord. Leugens, leugens en nog eens leugens.

 21. Anoniem

  Al die mensen moeten eens vertellen hoe zij het zouden doen ,vvd en pvda moeten een pluim krijgen dat ze het land toch nog regeren ondanks de grote verschillen,ze beloven wel wat maar je weet toch zelf dat dat alleen maar kan als ze meer dan 75 zetels hebben,en dat gebeurt niet in dit land met 10 partijen,dus geven en nemen.
  En nu massaal op andere partijen stemmen en dan denken ze dat die het wel kunnen tot ze er achter komen dat die ook niks kunnen waar maken die moeten ook geven en nemen ,mensen wees realistisch en geloof niet in sprookjes.

 22. Huib

  De heren bewijzen de politiek geen dienst. Ze staan daar stralend een “ons kent ons” toneelstukje op te voeren. Met afstand het meest irritant was Diederik Samson die denkt de taal van de man in de straat te spreken. Wat een vertoning!

 23. Anti-Fox

  Dit had gewoon te maken met RTL 7. Die zonden samenvattingen van EL-voetbal uit. Op dit soort avonden scoort P&W minder dan op voetballoze donderdagavonden.

 24. Den Draaiert Joost

  Lijsttrekkers? We hebben het over de gemeenteraadsverkiezingen en niet over dit graai tuig uit Den Haag

 25. kritische kijker

  Voor de gemiddelde co kijker is dit gewoon niet te volgen. Je moet er minsten je mavo diploma voor hebben.
  Als je dat niet hebt dan kijken er bepaalde groepen liever naar Stupidopia en GTST en Kwalbert Verlnken. Ja zo gaat dat tegenwoordig. En dan maar roepen dat de politici zakkenvullers zijn, niks regelen en foute beslissingen nemen. Maar er zelf enige effort in stoppen ho maar. Sterren springen is voor de doelgroep echt veel interessanter.

 26. variabel

  Pauw & Witteman gaan me ’n beetje op de nerven werken. Ze zijn zo oubollig en zitten ook véél te lang op dezelfde plek. Maar, dat weten zij niet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.