‘Eva Jinek meer in trek dan Sven Kockelmann’

Het dagelijkse interviewprogramma Eén op Eén trekt meer kijkers als tv-ster Eva Jinek presenteert. Dat blijkt uit een analyse van HP/DeTijd. Eén op Eén wordt op maandag en woensdag gepresenteerd door Sven Kockelmann, terwijl Jinek de dinsdag en donderdag doet. “Als Eva Jinek interviewt, kijken er gemiddeld 455.000 mensen, tegen 411.000 kijkers voor Kockelmannn. Dat is 11 procent méér kijkers“, aldus het tijdschrift. “Eva Jinek vermorzelt Sven Kockelmann. Structureel.

De eerste week na de Olympische Spelen, en dus niet langer met het Achtuurjournaal als lead-in, begon maandag slecht voor Eén op Eén. Er keken 244.000 mensen, een laagterecord.

Dinsdag, toen Jinek de uitzending presenteerde, keken er 368.000 mensen. Kockelmann wist woensdag 225.000 kijkers te boeien.

Eerder liet Jinek weten zich niet voor te kunnen stellen dat één van de presentatoren populairder zal blijken. “Ik kan me alleen voorstellen dat je misschien een keer weinig met de gast van die avond hebt en daarom niet kijkt. Maar dat ligt dan niet aan de presentator.”

“Ik ben dus niet bang dat een van ons betere kijkcijfers haalt.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen