‘Eva Jinek meer in trek dan Sven Kockelmann’

Geplaatst op do 27 feb 2014 om 12:05

Het dagelijkse interviewprogramma Eén op Eén trekt meer kijkers als tv-ster Eva Jinek presenteert. Dat blijkt uit een analyse van HP/DeTijd. Eén op Eén wordt op maandag en woensdag gepresenteerd door Sven Kockelmann, terwijl Jinek de dinsdag en donderdag doet. “Als Eva Jinek interviewt, kijken er gemiddeld 455.000 mensen, tegen 411.000 kijkers voor Kockelmannn. Dat is 11 procent méér kijkers“, aldus het tijdschrift. “Eva Jinek vermorzelt Sven Kockelmann. Structureel.

De eerste week na de Olympische Spelen, en dus niet langer met het Achtuurjournaal als lead-in, begon maandag slecht voor Eén op Eén. Er keken 244.000 mensen, een laagterecord.

Dinsdag, toen Jinek de uitzending presenteerde, keken er 368.000 mensen. Kockelmann wist woensdag 225.000 kijkers te boeien.

Eerder liet Jinek weten zich niet voor te kunnen stellen dat één van de presentatoren populairder zal blijken. “Ik kan me alleen voorstellen dat je misschien een keer weinig met de gast van die avond hebt en daarom niet kijkt. Maar dat ligt dan niet aan de presentator.”

“Ik ben dus niet bang dat een van ons betere kijkcijfers haalt.”
27 Reacties op “‘Eva Jinek meer in trek dan Sven Kockelmann’”


 1. Reinardus

  Dus: hoe meer puinhoop, hoe meer kijkers ? Wat een lage dunk over de kijkers heb je dan.

 2. Reinardus

  Sorry, mijn vorige opmerking slaat op een ander bericht.

 3. Bamibal

  Ik trek me ook steeds meer bij Eva inderdaad.

 4. Anoniem

  @bamibal je vergeet het woordje af

 5. Anoniem

  Duur programma voor te weinig kijkers.

 6. Mosselman

  vergelijk ook de opening van de afleveringen van maandag en dinsdag maar eens: http://www.uitzendinggemist.nl/programmas/10522-een-op-een

  het zoveelste verhaal over doping vs. een partij die steun wil intrekken, logisch dat meer mensen naar de aflevering met jinek kijken.

 7. Bjorn T

  BOOBIES!!!

 8. Anoniem

  Allemaal sterk over….trokken.

 9. Jeep

  Dat de kijker kennelijk liever naar een nietszeggend en aanstellerige Eva kijkt dan naar een goed voorbereide en zeer kundig interviewer als Sven Kockelman, vind ik een heel veeg teken….

 10. Rogier, Amsterdam

  Grappig dit artikel, want ik vroeg me hier onlangs af wat het verschil in cijfers tussen die twee zou zijn. Wel bijzonder dat Eva hoger scoort, want inhoudelijk vind ik Sven toch echt sterker. Maar ook wel weer voorspelbaar dat men voor de buitenkant gaat.

 11. kees met een c

  blijkbaar val je op mannen dan! want eva is gewoon een lekker wijf dat inhoudelijk ook stukken beter is hehehe als je begrijpt wa ik bedoel!

 12. Rogier, Amsterdam

  @ kees met een c: wat ben jij een ongelofelijke frustro man. Je zit hier op deze site alleen maar mensen uit te schelden en plaatst non stop homofobe opmerkingen. Kennelijk heb je iets te bewijzen, kom je wat tekort of ben je zelf een nicht als een paard. Waarschijnlijk alle drie!

 13. Paddy

  @Rogier, Amsterdam
  Helemaal mee eens! Ongelofelijk dat er zulk soort mensen zijn die dus de hele dag op een site niks anders doen dan andere mensen uitschelden. Wat een leven heb je dan!

 14. Joepie

  @Rogier: precies wat je zegt! Kan niet anders dan een “closet” nicht zijn….of……in Volendam wonen…..

 15. Leen

  Goed zo, Rogier. Je verwoordt precies wat ik (en waarschijnlijk meer mensen hier) telkens denk als ik kees met een c’s onbeholpen berichten lees.

 16. kees met een c

  paddy de pijpbek!

 17. kees met een c

  leen, uit je reet hangt een stuk winterpeen!

 18. Joepie

  Kees met een C: the only gay in the village…….

 19. Dean

  @Kees met een C;

  Zo te zien is onze trol weer aardig bezig hier!

  Ga toch eens wat anders doen dan de hele dag mensen uitschelden en veroordelen, je bent inderdaad niet heel intelligent en homofoob, en waarschijnlijk zit je het eerste jaar in de brugklas!

  Oh, en je bent behoorlijk asociaal, maar volgens mij heb ik dat al eens gezegd hier.

 20. Jannie

  Kees, tiefush0erenhond!

 21. yvonne

  Zoveel verschil is er niet. Jinek is steeds erg aanwezig in interview. Ik irriteer me aan haar!

 22. Ann

  Ik heb altijd het idee dat Eva Jinek erg graag zelf in de aandacht staat en grappig wilt overkomen…op de een of andere manier stoort me dat

 23. Huiskamer

  Daar gaan we weer. Jinek als een soort koningin aankondigen. Dat programma van haar op zondag haalt nog niet eens de 300.000
  Beste MC (en Jinek promoter): Jinek is niet leuk ! Ze wordt als een ijskoud en over-het-paard getild mens gezien (lees de vele reacties) en zal de sympathie nooit krijgen.

 24. Anoniem

  Ach ja dat Nederland 2 publiek bestaat alleen maar uit oude vieze mannetjes van rond de 80.

 25. Anoniem

  Sven knokkelkoorts is een vervelend drammerig sujet

 26. Anoniem

  Jinek irriteert juist steeds meer. Die heeft het zo goed getroffen met zichzelf. Moeilijk om zo iemand iets te gunnen. Kockelman is tenminste zichzelf en niet over het paard getild.

 27. yvonne

  En dit dan? Laagterecord na laagterecord voor Jinek. 100.000 kijkers vorige week voor haar eigen show. Niet iets meer dan 200.000 afgelopen weekeinde. Peperduur programma, want het moest een eigen talkshow. Ga toch weg! Ze is echt geen kijkcijvercanon. Sven Kockelmann heeft het N2-programma zelf bedacht. Het is Oog in Oog, en nu met juf jineck erin. Geef sven wat meer eer!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.