Youp van ’t Hek: ‘Albert Verlinde aanpakken’

Foto: Bob Bronshoff

Als Youp van ’t Hek dit jaar de conference op oudejaarsavond deed, had hij Albert Verlinde flink te grazen genomen. Dat vertelt de cabaretier vandaag in het AD. Van ’t Hek vindt de rel rond Verlinde, wiens man Onno Hoes met jonge jongens blijkt te daten, geweldig. “Mijn handen jeuken bij Albert Verlinde. Daar moeten we echt met z’n allen bovenop. Alles wat je nu kunt vinden over die twee, moet op tafel. Niet een koekje van eigen deeg, maar een hele beschuitfabriek.”

Medelijden heeft Van ’t Hek niet. “Een drama voor Hoes? Eerder voor die 24-jarige jongen die zijn tong in de roestige bek van die ouwe burgemeester moest proppen.

Zelf houdt de cabaretier zich ver van de tv-wereld. “Laatst was Peter Heerschop bij me in Carré. Hij was verbaas toen ik al bij opkomst applaus kreeg. Toen grapte ik bijna: ze kennen mij niet van die tv-spelletjes.

Van ’t Hek is ‘voor al die onzin’ wel gevraagd. “Maar zeg altijd nee. Begin jaren 90 kreeg ik een aanbod van PDM, van de videobanden. Ze wilden mijn greatest hits als stuntje op één van hun cassettes en boden 250.000 gulden. Maar ik dacht: als ik hier ja op zeg, ben ik als cabaretier uitgeluld.

Als ik dan een acteur die ineens schittert in een Jumbo-reclame aanpak, ben ik ongeloofwaardig. Ik heb nog nooit zo glorieus een afwijzingsbriefje op de post gedaan.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen