‘Verliefd op Ibiza zou wel scoren op RTL 4’

Foto: SBS/ElvinVerliefd op Ibiza en de andere weinig bekeken SBS 6-titels Welkom bij de Kamara’s, Ik Hou Van Jou en The Biggest Loser Holland zouden wél scoren als ze op RTL 4 te zien zouden zijn. Dat zei SBS-eigenaar John de Mol gisteren in De Wereld Draait Door. De Mol baalt van de scores van die vier titels. “Het frustrerende is dat op het moment dat je die programma’s op RTL 4 zou zetten, het wel zou scoren. Ik denk dat de geschiedenis wel een beetje heeft aangetoond dat dat zo is.

Dat is volgens De Mol ‘heel lastig’. “Een programma op SBS heeft het per definitie iets moeilijker dan een programma op RTL, want dat heeft gewoon iets meer zuigkracht in zich. Dat is een gegeven.

Toch heeft RTL ook mindere tijden gekend, benadrukt hij. “We kunnen het ons bijna niet meer voorstellen, maar voordat Erland Galjaard programmadirecteur van RTL werd, heeft met name RTL 4 heel veel moeilijke jaren gehad waarin ook heel veel programma’s verschrikkelijk mislukt zijn.

SBS ervaart nu hetzelfde. “Het werpt zijn vruchten nog niet zo af als we zouden willen. Het is het bewijs dat televisie geen wetenschap is. Het bouwen van avonden en programmaschema’s is geen algebra. Dat vind ik het leuke eraan, maar soms ook het frustrerende.

Overigens gaat het volgens De Mol wel iets beter. “Een heel klein beetje.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen