‘Ruben wist Circustheater niet te amuseren’

Ruben Nicolai kreeg het Circustheater zaterdag nauwelijks aan het lachen als presentator van het Koninkrijksconcert. Dat schrijft tv-recensent Marcel Peereboom Voller in De Telegraaf. Nicolai ‘worstelde om het pluche te amuseren’, stelt hij. “Was de tol voor het maken van mislukte grapjes nog steeds onthoofding dan zou over het lot van nar Nicolai reeds na vijf minuten zijn beslist. Af en toe leek de sfeer in het Circustheater om te snijden“, meent de televisiekenner. 

De BNN-presentator had het dan ook niet makkelijk, aldus Voller. “De moeilijkste klus voor een presentator is gastheer te zijn van een tv-gala. De grappen slaan steevast dood tegen de smokings en avondjurken van de bobo’s.”

Nicolai liet gisterenavond in RTL Boulevard weten dat de koninklijke familie juist genoten had. “Ze vonden het een leuke, vlotte avond. Ze waren zeer tevreden. Er lag nogal wat druk op. Toch vielen de zenuwen wel mee. Ik heb vooral heel erg genoten van deze avond.”

Ook producent Albert Verlinde was tevreden. “Er werd veel gelachen en dat kwam ook door Ruben Nicolai, die het fantastisch presenteerde.

Het Koninkrijksconcert trok zaterdag 1,7 miljoen kijkers naar Nederland 1.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen