John de Mol wil met Utopia naar 800.000 kijkers

Foto: RTL

John de Mol wil dat Utopia uiteindelijk doorgroeit naar 700.000 à 800.000 kijkers per avond. Dat vertelde de SBS-eigenaar maandagavond in De Wereld Draait Door. Utopia is vanaf 1 januari minstens een jaar lang dagelijks om 19.30 uur op zender. “Ik vind voorspellen heel moeilijk, omdat we inderdaad op een zender zitten in de vooravond waar het kwakkelend is. Ik zou tevreden zijn als we na drie maanden op gemiddeld 550.000 kijkers zitten om half acht ’s avonds.”

Maar dat is niet het eindstation. “Dan moeten we doorgroeien naar 700.000 à 800.000 kijkers en ik denk dat dat kan, omdat ik zeker weet dat er heel veel mensen nieuwsgierig zullen zijn aan de voorkant en dat wij die nieuwsgierigheid zullen bevredigen.”

Utopia krijgt het tegenover De Wereld Draait Door en Half Acht Nieuws niet makkelijk, maar De Mol denkt op dat tijdstip te kunnen scoren met een ander genre. “Het is een fascinerend project waarvan ik denk dat heel veel mensen dat als een soort nieuwe soap willen gaan volgen.”

Het wordt hoe dan ook enorm spannend, aldus De Mol. “Omdat er weinig structuur in zit. In Big Brother of De Gouden Kooi zat veel meer structuur: spellen, opdrachten. Hier dumpen wij letterlijk op 31 december vijftien mensen op een godverlaten terrein met een gammele loods en we zeggen: ‘Zoek het uit, creëer je eigen samenleving. Maak je eigen wetten.‘”

Ik denk dat dit een heel nieuwe dimensie aan reality-tv geeft. Reality-tv is inmiddels twaalf jaar oud. Ik denk dat dit echt een nieuwe stap is. Een grensverleggend programma.

Gisteren keken er om half acht 243.000 mensen naar SBS 6 voor het programma Red Mijn Vakantie.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen