Strijd om de kijker op oudejaarsavond

Op de laatste dag van het jaar trekken de tv-stations weer alles uit de kast om de miljoenen tv-kijkers op oudejaarsavond voor zich te winnen. Ook dit jaar hebben zij weer volop keuze. De verwachting is dat het merendeel weer kiest voor de programmering van Nederland 1 of RTL 4. In de voorgaande vijf jaren was RTL 4 vier keer de winnaar op 31 december. Op de laatste dag van 2011 won niet RTL 4, maar Nederland 1, vooral dankzij de conference De Tweede Viool van Youp van ’t Hek.

RTL 4 heeft al jaren succes met Ik Hou Van Holland in haar line-up op oudejaarsavond. In de afgelopen vijf jaar was de Linda de Mol-show drie keer het meest bekeken op 31 december, waaronder vorig jaar met 2,1 miljoen kijkers. Twee keer was ze de nummer twee en moest ze Youp van ’t Hek voor laten gaan.

Dit jaar is Youp van ’t Hek niet van de partij op Nederland 1, maar geeft Theo Maassen zijn eerste oudejaarsconference op Nederland 1. Hij begint om 22.30 uur en wordt voorafgegaan door Ivo Niehe’s TV Show en De TV Draait Door met Matthijs van Nieuwkerk.

RTL 4 heeft voorafgaand aan Ik Hou Van Holland de specials Wie Ben Ik Oud & Nieuw en Van der Vorst Ziet De Sterren van 2013 op het programma staan. Deze shows vloeien in elkaar over.

SBS 6, het vlaggenschip van de derde grootste zendergroep, zet kijkcijferflop Beter dan het Origineel met Jeroen van der Boom in om half negen. Aansluitend zijn Holland Zingt Hazes en het Staatsloterij Oudejaarsfeest te zien.

De afgelopen twee jaar was SBS 6 de nummer vier op oudejaarsavond. In 2010 was ze nog de nummer twee, dankzij het succes van de alternatieve oudejaarsconference van Guido Weijers, die toen 1,4 miljoen kijkers trok.

Nederland 3 is sinds het vertrek van Weijers bij SBS steevast de nummer drie met haar traditionele Top 2000-avond. Dit jaar wordt het traditionele Top 2000-concert aan het eind van de avond gepresenteerd door Paul de Leeuw.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen