Guus Meeuwis: ‘The Voice niet mijn afdeling’

Guus Meeuwis zal ook in de toekomst niet ingaan op het verzoek om te jureren in The Voice of Holland. Het is niet zijn kopje thee. Dat vertelt de zanger dit weekend in het AD. Meeuwis zou zich niet prettig voelen bij de talentenjacht. “Ik ben twee keer gevraagd als jurylid bij The Voice, maar heb meneer De Mol vriendelijk bedankt. Simpelweg niet mijn afdeling. Bij The Voice moeten deelnemers na afloop nog hun eigen gezicht bepalen en juist dat blijkt vaak het moeilijkste.

Artiesten moeten eigenwijs zijn, vindt Meeuwis. Hij noemt Nielson als voorbeeld. “Niels liedjes hebben karakter van zichzelf. Eigenwijsheid is het hoogste goed van een artiest.

Nielson zelf denkt daar hetzelfde over. “Ik ben te eigenwijs voor X Factor of The Voice of Holland. Aan The Voice doen geweldige zangers mee, maar ze weten vaak nog niet zo goed wat ze met hun talent moeten doen.

Ik wilde mezelf niet kwijt raken“, aldus Nielson. “Van Marco Borsato kan ik uiteraard best wat leren, maar ik bepaal graag helemaal zelf wat ik maak en hoe ik eruitzie.

Liever kijkt Meeuwis dan ook naar de talentenjacht waar Nielson groot door werd. “De Beste Singer-Songwriter van Nederland is heel puur.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen