Fleur Agema hekelt Pauw & Witteman

Fleur Agema hekelt de wijze waarop Pauw & Witteman over haar partij PVV bericht. Dat vertelde de politica vrijdag aan Jeroen Pauw in het programma 5 Jaar Later. Volgens Agema is Pauw & Witteman altijd negatief over haar club. “Kijk naar jullie programma. Dat is ook niet altijd even vriendelijk over de PVV. Zijn jullie onvriendelijk over andere partijen? Nee. Er zijn ook zeker media die hun objectiviteit bewaren, zoals het PowNews. Die pakken iedereen aan“, zo vertelde ze.

Pauw verdedigde zichzelf. “Ik denk eerlijk gezegd dat wij proberen de hoofdrolspelers uit te nodigen en als die hoofdrolspelers van de PVV niet bij ons aan tafel willen zitten, moet je toch de dingen bespreken zonder die mensen. Het ligt ook aan jezelf.

Daar was Agema het niet mee eens. “Wij hoeven niet altijd op te komen als dat ons gevraagd wordt. En als er iets gebeurt in het parlement en jullie laten een stukje zien, dan is het altijd een heel kort moment en niet het hele verhaal.”

Daar baalt ze van. “Ik denk dat dat bijdraagt aan een sfeer waarin het geoorloofd is om PVV’ers in een hoek te duwen. Dat is bizar, want we hebben een heel grote aanhang. In één van de vijf auto’s rijdt een PVV’er.”

De klaagzang van Agema hield daar niet op. “Als een PVV-Statenlid zich van ons afscheidt, zit die ’s avonds in jullie programma. Is het een SP’er, dan zit hij er niet. In de vorige periode is een kwart van de SP’ers afgescheiden en er heeft er geen eentje in jullie programma gezeten. Nul. Van ons allemaal.

Volgens Pauw is het de schuld van de PVV. “PVV’ers wijzen over het algemeen allemaal naar de grote leider, naar Geert Wilders. Hij zelf zegt: ‘Ik kom niet, ik Twitter wel wat.’ Het mag allemaal, maar dan zoek je als pers of programma naar andere mogelijkheden om een verhaal te vertellen.

Als de andere partij niet komt, kun je niet zeggen: ‘We doen het niet, omdat de andere kant niet wil komen‘”, aldus Pauw.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen