RTL 7 derde zender dankzij WK Darts

Foto: RTL

RTL 7 doet het bijzonder goed met het WK Darts. Het verslag op vrijdagavond wist van acht uur tot half één gemiddeld 704.000 kijkers te boeien, goed voor 11,1 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Door vierenhalf uur zo’n mooi marktaandeel neer te zetten, schopte RTL 7 het tot de derde van het land. De mannenzender kwam uit op een avondmarktaandeel van 8 procent en volgde daarmee RTL 4 (22,5 procent) en Nederland 1 (20 procent).

RTL 7 bleef onder meer SBS 6 voor, dat het darts tot 2010 in handen had, maar het zo programmeerde, dat er geen kijkers meer overbleven. SBS 6 was met 5,2 procent marktaandeel de nummer zes.

Tijdens de uitzending van vrijdag was te zien hoe Raymond van Barneveld uit het toernooi werd gespeeld. Michael van Gerwen is nog wel in de race. Hij speelt vanavond.

Vorig jaar liep het aantal kijkers van het WK Darts de laatste speeldagen op van 575.000 (28 december) naar 744.000 (29 december), naar 1,4 miljoen (30 december) en tenslotte naar een record hoogte van 1,7 miljoen voor de finale Taylor-Van Gerwen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen