RTL Late Night is Pauw & Witteman opnieuw de baas

Ondanks een beroerde lead-in was RTL Late Night met gastheer Humberto Tan woensdagavond toch te sterk voor concurrent Pauw & Witteman op Nederland 1. De RTL 4-show deed 652.000 kijkers, terwijl de VARA-mannen 641.000 kijkers scoorden. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Tan begon in augustus met magere cijfers, maar bezorgt Pauw & Witteman ondertussen wel het minst bekeken seizoen in jaren. Ondertussen zit hij hen serieus op de hielen.

Vanwege de sterke lead-in op vrijdagavond (The Voice of Holland) is RTL Late Night op de vrijdagavond al heer en meester op de late avond, maar ook op andere avonden weet hij Pauw & Witteman nu in te halen. Zo keken er niet alleen woensdag, maar ook afgelopen donderdag meer mensen naar RTL.

RTL Late Night leunt doorgaans sterk op het programma dat ervoor wordt uitgezonden. Toch had het programma woensdag een ronduit magere lead-in. De serie Love Hurts met Susan Visser deed slechts 507.000 kijkers en 7,9 procent marktaandeel. Bij de start van RTL Late Night schoot het marktaandeel van RTL 4 naar 14,1 procent.

Pauw & Witteman had een veel betere lead-in. Endeavour trok direct ervoor 1,1 miljoen kijkers, goed voor 17,4 procent marktaandeel. De VARA-talkshow zat op 17,3 procent marktaandeel.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen