Pauw & Witteman mikt op vuurwerk met Rita & Freek

Het programma Pauw & Witteman kan vanavond weleens spannend gaan worden. Niet alleen Rita Verdonk schuift aan, maar ook een van haar grootste criticasters: Freek de Jonge. Dat heeft de VARA bekendgemaakt. Verdonk zit aan tafel om over haar biografie te vertellen en hij over zijn nieuwe voorstelling, maar het is niet uitgesloten dat de twee in de clinch raken. De Jonge staat bekend als ruziemaker en heeft de ooit zo populaire Verdonk in het verleden meermaals flink aangepakt. 

De Jonge vindt Verdonk een ‘mank’ politica en heeft tijdens voorstellingen en presentaties flink de spot met haar gedreven. De cabaretier staat sowieso bekend om zijn linkse politieke voorkeur, terwijl Verdonk in haar hoogtijdagen veel rechtse aanhangers had.

In het verleden heeft De Jonge regelmatig ruzie gemaakt op televisie. Zo kreeg hij het, ook in Pauw & Witteman, behoorlijk aan de stok met Peter R. de Vries. De rest van de uitzending verliep daardoor grimmig.

Mark Rutte weigerde vorig jaar nog aan één tafel te zitten met De Jonge in het programma 1 Voor De Verkiezingen. “Vergeet niet: de VARA is al rood, Freek de Jonge is al rood en hij is ook altijd ontzettend zuur over de VVD“, zei hij.

Pauw & Witteman begint om 23.00 uur op Nederland 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen