Pauw & Witteman mikt op vuurwerk met Rita & Freek

Geplaatst op do 28 nov 2013 om 11:38

Het programma Pauw & Witteman kan vanavond weleens spannend gaan worden. Niet alleen Rita Verdonk schuift aan, maar ook een van haar grootste criticasters: Freek de Jonge. Dat heeft de VARA bekendgemaakt. Verdonk zit aan tafel om over haar biografie te vertellen en hij over zijn nieuwe voorstelling, maar het is niet uitgesloten dat de twee in de clinch raken. De Jonge staat bekend als ruziemaker en heeft de ooit zo populaire Verdonk in het verleden meermaals flink aangepakt. 

De Jonge vindt Verdonk een ‘mank’ politica en heeft tijdens voorstellingen en presentaties flink de spot met haar gedreven. De cabaretier staat sowieso bekend om zijn linkse politieke voorkeur, terwijl Verdonk in haar hoogtijdagen veel rechtse aanhangers had.

In het verleden heeft De Jonge regelmatig ruzie gemaakt op televisie. Zo kreeg hij het, ook in Pauw & Witteman, behoorlijk aan de stok met Peter R. de Vries. De rest van de uitzending verliep daardoor grimmig.

Mark Rutte weigerde vorig jaar nog aan één tafel te zitten met De Jonge in het programma 1 Voor De Verkiezingen. “Vergeet niet: de VARA is al rood, Freek de Jonge is al rood en hij is ook altijd ontzettend zuur over de VVD“, zei hij.

Pauw & Witteman begint om 23.00 uur op Nederland 1.
28 Reacties op “Pauw & Witteman mikt op vuurwerk met Rita & Freek”


 1. Tim20 MJ

  Freek de Jonge is een clown

 2. Marc

  Kon nog wel eens een deceptie worden. Zeker nu de verwachting op heibel in de tent zo wordt uitgemeten. Kan alleen maar tegenvallen.

 3. Anoniem

  Alles voor de kijkcijfers

 4. peter1

  MaaK er maar een flinke rel van , net zoal die Surinamer bij Avro telvizier jaren geleden
  Levert alleen maar kijkers op de volgende keer!

  Had ik niet gelijk dat het een trend zou worden?
  Ben benieuwd wie Huberto in zijn uitzendig haalt

 5. Anoniem

  Ze worden zenuwachtig bij de vara….

 6. Sven L.

  Freek de Jonge… kan die niet met pensioen? Hoort niet thuis op televisie of toneel.

 7. Kai

  Zo spannend wordt het helemaal niet, want ‘Ijzeren Rita’ heeft zichzelf voor gek gezet in haar politieke nadagen, evenals Freek de Jonge met zijn televisie optredens van de laatste jaren.

 8. ANONYMOUS

  Freek de Jonge is nog steeds één van de beste cabaretiers van Nederland.
  Lummels als Pieter van DWDD, Heerschop, Waas en vele anderen mogen zijn schoenen niet eens poetsen.

 9. Tom

  Jammer dat er eigenlijk alleen maar linkse cabaretiers zijn. Misschien denken ze bij de VARA dat ze humor hebben…

 10. Reinardus

  Vuurwerk verwacht ik niet. Freek is mild geworden door de kritiek. Rita is heel innemend als ze niet met politiek bezig is.

 11. nathalie

  Het is dus gewoon zo gepland , de vara hoopt op vuurwerk?
  Dan hoop ik dat er niets gebeurt en ze allebei gewoon netjes de vragen beantwoorden en
  elkaar verder negeren en dat het een hele saaie uitzending wordt.
  Ik zal zelf niet kijken, ben geen fan van Freek en al helemaal
  niet van Rita.

 12. Bas

  Paniek bij P&W. Trucendoos moet open. Loop maar alvast warm Eva & Sven!

 13. jasper

  Dan hoop ik dat het een hele saaie aflevering wordt.
  Ik kijk toch niet.

 14. Bart

  best wel een rotstreek van de redactie haha maar wel leuk. van mij mag de jonge verdonk helemaal afbranden. Omhooggevallen figuur die de dictator uit wilde hangen. Goed dat ze uit de politiek is. Gevaarlijk vrouwtje en bovendien bij een verkeerde partij.

 15. Paddy

  Ik heb een hekel aan Rita Verdonk, maar Freek de Jonge is ook niet echt de persoon aan wiens kant ik wil staan…

 16. Jeep

  P&W gaan met de tegenvallende kijkcijfers als een kat in het nauw rare sprongen maken. Wie zit er überhaupt nog te wachten op Rita Verdonk?!

 17. Jables

  Haha Freek de Jonge. De man die zijn lege zalen wijdt aan de cultuurbezuinigingen en het zogenaamd fijn vindt dat niet iedereen naar zijn voorstelling komt. De man is alle realiteitszin verloren.

 18. Anoniem

  Wie zit er überhaupt op Pauw & Witteman te wachten?!

 19. Flippo

  Paniek bij de Vara blijkbaar. PenW al twee dagen onder de 700.000 kijkers en verslagen door RTL Late Night. Gaat niet goed…

 20. Anoniem

  2 mensen die er in 2013 totaal niet meer toe doen. Saai!

  Wie zitten er in Late Night?

 21. boef

  Bye bye pauw en witteman en bye bye PO
  Als strsks jullie doelgroep echt hun kist ingaan is het over en uit.

  Rtl is de toekomst…

 22. Marc

  Tiësto en Coen en Sander in iedergeval.

 23. Maurice V

  Rita en Freek zijn beiden al jaren geleden van het toneel verdwenen.

 24. Wilma

  Totaal respectloos voor Freek de Jonge. Hahaha wat een geweldige uitzending Vara! Niet dus”

 25. Rob Hoogland

  Freek de Jonge stond boven de materie. Waar je met kromme tenen luisterde naar het betoog van ee UVA-student, kon Freek zich beheersen tegen deze onnozelheid. Vroeger zouden de beiden personen aan de andere kant van de tafel gifileerd worden, maar Freek was zeer voorkomend en bood zelfs de dialoog aan. Hij wilde het geheel op een hoger plan (niveau) tillen, maar helaas begrepen de student en Rita Verdonk deze handreiking niet. Ik wil hier niet het intellectuele verschil tussen recht en links uitventen, maar daar zit wel een onderzoekspunt in. Pauw en Witteman vielen ook erg tegen in de bescherming van de rede en ebscherming van hun gast, die het na deze schoffering kon opbrengen op te treden. Een ontzettende waardering van mijn kant voor zijn beheersing. Vooral omdat ik Freek de Jonge nu minder cynisch vond, dan dat hij zich de afgelopen jaren presenteerde, integendeel. Hij deed dus zelfs een handreiking naar een student die wil inspelen op de hype van discriminatie (door links van rechts, wat dat ook zijn mag) en een podium kreeg voor zijn kortzichtige insteek. Dezelfde handreiking naar een ex-politaca, die niet per se in zijn favorietenlijst stond. Je kunt alleen op een hoger plan komen als je daar beiden toe bereid bent, anders staat (in dit geval) links toch weer boven en is rechts beneden nog aan het stampvoeten.

 26. Anoniem

  @Boef Als RTL de toekomst is hoef je daar echt niet zo over te doen hoor. Dat geeft eens te meer aan hoe dom (jij ook) het grote deel van Nederland is.

 27. a bakker

  Meeliften.
  Heb gisteravond met belangstelling gekeken naar P@W. Ik ben geen fan van Gordon en zijn platte grappen,maar hem te betichten van racisme gaat me te ver. Volgens mij waren de meesten van de Chinese jongeren ,die in het programma aanwezig waren , al de derde generatie en dus volkomen ingeburgerde medelanders. Als ze dus doelwit van dit soort grappen zijn gaat dat niet verder dan rooie, schele of boeren zoals wij Amsterdammers de provincialen betitelen.
  Nu kreeg ik het gevoel dat ze probeerden mee te liften op de “’Zwarte Piet “ discussie.
  Verder vond ik het optreden van Freek de Jonge ontluisterend. Met wollige prietpraat – voor de doorsnee Nederlander niet te volgen – probeerde hij zijn standpunt of wat daarvoor door moest gaan voor het voetlicht te brengen. Hij had zich beter kunnen beperken tot het aanprijzen van zijn nieuwe programma. Daarvoor kwam hij tenslotte toch?

 28. Rob

  Hoe gênant om De Jonge door het ijs te zien zakken. Pijnlijk om te zien hoe iemand zichzelf moreel en intellectueel superieur acht aan de mensen die hij zegt te willen ‘ontmoeten’.
  Voordeel is dat je er niet veel argumenten tegenin hoeft te brengen: sneue man.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.