‘John en Matthijs meest invloedrijke mediamensen’

Foto: SBS

John de Mol en Matthijs van Nieuwkerk zijn de invloedrijkste mensen in de Nederlandse media. Ze bezetten respectievelijk de eerste en tweede plaats in DeMedia100. Dat is bekendgemaakt tijdens een diner voor genomineerden bij NRC Media in Amsterdam. DeMedia100 is voor de derde keer samengesteld. De top twee was ook in voorgaande jaren gelijk. De nummer drie van de afgelopen jaren, Joop van den Ende, maakt plaats voor  Alexander Klöpping

Het was volgens de organisatie ‘een bont gezelschap’ aan tafel bij het eerste DeMedia100 Diner. Er zaten 27 mensen uit DeMedia100 aan tafel en drie van hen – Joris van Heukelom, Derk Sauer en Bert Habets – gaven hun visie op de ontwikkeling van de media.

De rest van de top tien bestaat uit Joop van den Ende (4), Linda de Mol (5), Reinout Oerlemans (6), Christian van Thillo (7), Erland Galjaard (8), Bert Habets (9) en Derk Sauer (10).

DeMedia100 is een initiatief van Het Nederlands MediaNetwerk en wordt uitgevoerd in samenwerking met marktonderzoekbureau MediaTest.

De hele top 100 is hier terug te vinden.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen